Audi si BMW cresc in mai, Mercedes scade

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 09.06.2008
Vanzarile Audi si BMW au crescut in luna mai 2008 fata de mai 2007, Mercedes nereusind insa sa se ridice la nivelul din 2007.

Esential

14.2% este cresterea marcii Mini, cea mai ridicata dintre branduirl aflate in portofoliul celor trei grupuri auto.

Rezultatele vanzarilor Audi, BMW si Mercedes au fost definitorii in mai pentru pozitia actuala a marcilor reprezentate de grupurile germane. Daca primele doua au reusit sa urce cu putin in vanzari, Mercedes a scazut la fel de putin, inregistrand o luna terminata pe bilant negativ.

Vanzarile Grupului BMW au urcat cu 3.9% in mai, cifra pozitiva datorandu-se mai ales urcarii de volum a marcii MINI (14.2%). Marca BMW a reusit sa urce si ea cu 2%. In perioada ianuarie-mai, vanzarile Grupului au crescut cu 6.7 procente in comparatie cu aceeasi perioada a anului anterior. Modelul care a reusit sa mentina vanzarile marcii pe o panta pozitiva este nou-lansatul X6, ale carui exemplare prevazute pentru 2008 sunt deja vandute in proportie de 100%.

"Vecinii" de la Audi au crescut si ei in mai, insa cu foarte putin in raport cu a cincea luna a anului precedent. Cifra exacta este de 0.8 procente crestere, numarul de unitati vandute de marca din Ingolstadt ajungand la 88.200. In primele cinci luni ale anului in curs, vanzarile Audi au crescut cu 1.5% la nivel global, compania germana bazandu-se in continuarea anului pe cifre de vanzari din ce in ce mai ridicate care sa atinga targetul de un milion de vehicule pe care aceasta si l-a stabilit pentru 2008.

Vesti ceva mai putin bune din partea marcilor Smart si Mercedes, care au scazut in mai cu 3.4 respectiv 5.1%. Divizia de autoturisme Mercedes Benz Cars a celor de la Daimler (care cuprinde Mercedes si Smart) a scazut, in total, cu 4%. Cifrele sunt insa ceva mai bune la nivelul primelor cinci luni ale anului, cresterea generala fiind de 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

via | Autoactu 

Taguri: Audi, BMW, Mercedes, Mini, Smart

Comentarii (5)

  • asa este
    Cineva paria pe mercedes ca-s cele mai tari. Cele mai tari frate cresc in vinzari nu scad. Felicitari Audi si bmw
    0 0
  • pentru nea denny
    ce bun esti tu in afirmatii
    stai tu calm ca s-a intamplat pentru moment, insa nu va continua in ritmul asta, asa ca nu te bucura asa de tare cu pariul ala
    0 0
  • Sa va spun eu cum sta treaba!!!
    Un Mercedes E class e mult prea luxos si se dedica celor care au trecut de 40 de ani!!!Bmw e dedicat tinerilor fiind o combinatie intre dotariile si tehnologiile de pe E class da cu tenta sportiva!!Audi e o combinatie intre cele 2 si chiar reuseste sa imparta 50 50 lux cu sportivitate!!Toate sunt bune toate au rostu lor!!Asa ca nu le putem critica pe nici una!!Depinde ce ti se potriveste!!!Eu merg pe Bmw 5 din 2002.Mi se pare cel mai reusit ser 5 din toate timpuriile!!!
    0 0
  • Ba cum iti permiti sa comentezi cu numele meu???
    Nu mai intra cu numele meu!!!Normal E class e cel mai bun si gata nu va mai ofticati ca Bmw e mai buun k nu e!
    0 0
  • anonim
    xXx
    Fratilor Mercedes e Mercedes... In opinia mea nu se compara cu BMW. am avut un BMW seria 3 luat nou nout de la Bavaria si i-am schimbat de vreo 4 ori turbina apoi mi-am luat un Mercedes C-classe cu care am parcurs in jur de 100.000 de km si in afara de schimbatul placutelor, uleiul etc. nu i-am facut nimic. Acum am un Ml de care sunt foarte multumit. Luati-va mercedes ca merita banii din plin.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru