Audi, tur de forţă la SEMA Show

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 23.10.2010
Audi va fi prezent pentru prima dată în cadrul SEMA Show, salonul de tuning de la Las Vegas care se desfăşoară la începutul lunii viitoare. Constructorul german va prezenta publicului şase modele, printre care şi un R8 V10 Spyder de 710 cai putere.

Constructorul german Audi va participa în premieră la SEMA Show, cel mai important salon de tuning al lumii care se va desfăşura în Las Vegas între 2 şi 5 noiembrie. Capul de afiş al constructorului din Ingolstadt va fi Audi TTS Autonomous Pikes Peak, rezultatul colaborării dintre brandul german, Sun Microsystems şi Universitatea din Standford.

Sistemul dezvoltat de cei implicaţi în proiect este compus dintr-o telecomandă fără fir care controlează acceleraţia, frâna, direcţia şi transmisia maşinii. Mulţumită acestui sistem Audi TTS Autonomous poate fi condus fără ajutorul unui şofer.

De asemenea, cei prezenţi la standul Audi vor putea face cunoştinţă cu un R8 V10 Spyder modificat de tunerii de la STaSIS Engineering. Modelul german ascunde sub capotă propulsorul V10 de 5.2 litri capabil să producă 518 cai putere. Modificările aduse de tunerii americani constau în montarea unei supraalimentări noi şi înlocuirea sistemului de evacuare cu unul sport.

În urma acestor schimbări, supercarul german produce 710 cai putere, dezvoltă un cuplu motor maxim de 709 Nm şi sprintează de la 0 la 100 km/h în 3.1 secunde.

În plus, Audi R8 V10 Spyder a primit un set de suspensii noi, frâne de proveninenţă Alcon şi jante de 20 de inch.

Tot în cadrul standului Audi, cei prezenţi vor fi întâmpinaţi de S5 Cabriolet, Q5 şi S4, modele care au fost modificate de acelaşi tuner american. "Să spunem că vom prezenta câteva concepte speciale, dar care nu vor dezamăgi publicul unic de la SEMA Show", a declarat David Tait, director Audi SUA.

Via | Audi

Comentarii (3)

  • 710 cp 4x4...suna de vis...
    6 1
  • ceva inovatie?!....nimic? de cai sunt satul frate e acolo veyronu si cu asta basta hai in pana mea cu un motor de 150 cp si un consum de 1-2L la suta si atunci da...................joos palaria...dopajele nu ma intereseaza....sunt pe youtube la greu....hai cu ceva nou..!
    7 4
  • Ce telecomanda?
    Daca "nu stiti d-astea" va rog sa nu mai vorbiti aiurea. Nu este vorba de nicio telecomanda. Masina este complet autonoma (si nu, asta nu inseamna controlata de la distanta) si nu are nevoie de niciun input uman. Este capabila sa urce Pikes Peak singura.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru