Audi va folosi numele e-Tron pentru toate masinile sale electrice

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 13.02.2010
Producatorul german va grupa modelele sale electrice sub sigla e-Tron, intr-o miscare asemanatoare cu utilizarea logoului quattro din prezent.

Audi va folosi e-Tron ca logo pentru toata gama de vehicule electrice pe care urmeaza sa le lanseze. Nemtii isi propun sa produca in 2012 un lot initial de 100 de modele e-Tron la fabrica din Ingolstadt. Conceptul e-Tron a fost lansat la Salonul Auto de la Frankfurt in 2009 si are la baza modelul R8.

Lotul de masini electrice urmeaza sa fie marit ulterior pana la 1000 de unitati. Momentan nu s-a hotarat unde va fi produs modelul pe termen lung. Directorul Audi Rupert Stadler spune ca nu e neaparat nevoie ca e-Tron sa fie produs la Ingolstadt, dar cu siguranta va fi produs in Germania.

Stadler considera ca Audi e pe drumul cel bun in ceea ce priveste indeplinirea obiectivelor curente ale companiei. Unul din scopurile celor de la Audi este sa vanda 1.5 milioane de masini pana in 2015 si sa ajunga cel mai bine vandut producator de automobile premium din lume. Lansarea vehiculelor electrice face parte din strategia Audi de a acoperi cererea tot mai mare de masini ecologice.

via | Automotive News (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru