Audi vine la Paris cu conceptul Anniversario

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 17.09.2010
Nemţii de la Audi vor veni la Paris cu un concept care aniversează existenţa modelului Sport Quattro şi prefigurează un model de producţie.

Audi va prezenta un concept misterios la Salonul Auto de la Paris din acest an. Modelul este succesorul ideologic al lui Sport Quattro şi este bazat pe o platformă scurtată de RS5. Conceptul respectiv se numeşte Anniversario, spun unele voci, iar motorul din dotare va fi o unitate TFSI cu cinci cilindri în linie, preluată direct de la TT RS. Pe de altă parte, unele zvonuri sugerează prezentarea conceptului care prefigurează viitorul R4.

Denumirea Anniversario ar proveni de la faptul că modelul Sport Quattro aniversează 30 de ani de la debut. Un prototip al modelului respectiv a fost surprins în urmă cu câteva săptămâni în timpul testelor din Alpi. Încă de atunci, presa germană a denumit acel model ca fiind viitorul R4, model de performanţă cu un preţ mai accesibil care omagiază existenţa modelului Sport Quattro.

Motivul din spatele utilizării unui motor TFSI în defavoarea unităţii V8 de 4.2 litri stă în costurile de producţie şi dezvoltare ale vehiculului respectiv. Clienţii vor alege acest model pentru performanţele la nivel înalt ale acestuia, fără costurile extrem de ridicate ale unui model de top în ceea ce priveşte performanţa.

Sunt şanse ca versiunea de producţie a lui Anniversario să fie încadrată între TT RS coupe şi R8 în ceea ce priveşte preţul şi performanţele dinamice.

Via | Carscoop 

Comentarii (1)

  • istorie...a
    a fost candva.....da si erau adeavarate.....pacat de....prezent
    7 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru