Autostrazile italiene vor avea limita de viteza de 150 km/h

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 07.12.2009
Un proiect inaintat Senatului italian prevede modificarea limitarii de viteza pe autostrazile italiene de la 130 la 150 de km/h, precum si interzicerea fumatului la volan.

Desi in majoritatea tarilor europene autoritatile incearca reducerea limitei de viteza in localitati si pe autostrada, in Italia tendinta este alta. Un amendament supus recent atentiei Senatului propune tuturor administratorilor de autostrazi de pe cuprinsul Italiei, cresterea limitarii de viteza la 150 de km/h.

Se pare ca noua reglementare va primi acordul institutiei de stat si va obliga modificarea legilor de circulatie. Noua viteza maxima pe autostrazile italiene va presupune insa noi masuri de siguranta luate de companiile care se ocupa de intretinerea acestora.

Senatul italian a primit si o propunere pentru interzicerea fumatului la volan, propunere care a fost insa respinsa pe motiv ca publicul nu este inca suficient de matur pentru a respecta aceasta reglementare. Vesti bune si pentru cei care primesc amenzi. Valoarea acestora va scadea cu 30% daca sunt platite in termen de 5 zile de la emiterea lor.

via | Autoblog

Comentarii (9)

  • unknown
    misto
    masina ..... si talpa
    11 2
  • Marius
    BRAVO ..
    Foarte bine..BRAVO LOR !!
    Viteza de 50 / 70/ 90/ 110/130 km/h este pt. masini vechi neperformante din anii 80-90. Azi daca ne uitam mai atent la masinile din trafic putem observa 90% masini noi si ceva mai performante decat acum 20-30 de ani. Este si normal sa poti circula cu viteza mai mare daca ai o masina mai buna/noua etc.
    Sa mergi cu un GTI s-au Golf 6 /Opel etc cu 50 in localitate poate ca mai merge dar timpul pierdut trebuie recuperat in afara localitatii prin viteza...BRAVO ITALIA..
    13 2
  • Viteze
    @Marius: Nu viteza te omoara ci oprirea brusca.
    Nu sunt de acord cu marirea vitezei limite din localitati peste 50km/h, dar sunt de acord cu soselele construite in afara localitatilor.
    Iar marirea limitei de viteza la 150Km/h pe autostrazi este acceptabila, daca esti sofer ghinionist, la 130 mori la fel ca la 150 indiferent a cui e vina.
    11 2
  • george
    "PROSTU" CLASEI A FOST SINGURUL CARE A LUAT 10
    Ma asteptam la orice tara din Europa (mai putin Elvetia) sa faca asa ceva numai la Italia nu...

    Poate daca s-or mai trezi si altii, o sa le vina mintea la cap si gugustiucilor de la noi...
    7 3
  • @george
    hehe.... noi sa avem autostrazi inainte sa mareasca viteza de pe ele... deocamdata avem doar 42, ca celalalt e praf!
    1 1
  • cristi
    Vitezaaa
    Pe autostrada nu ar trebui sa fie nici o limita de viteza de aia-i autostrada sa mergi repede ca nu umbla pe ea oameni,carute,caii,caini... etc,cine vrea sa se plimbe sa mearga pe drumul national cine nu,sus pe autostrada si kox! Altfel nu le prea vad rostul..
    1 2
  • @cristi
    e prost gramada. Una e sa pui in pericol viata ta, alta sa pui in pericol vietile altora. Se moare pe autostrada si la 140 km/h, dar la 200... nu te vad pe tine mentinand controlul in situatii dificile. Se vede cati ati circulat pe autostrada. (tronsoanele sudiste nu se pun, am fost pe ele, sunt de tot rahatul) In conditii reale de trafic se schimba benzile, se acorda prioritate dar parca vad.... cum se ingramadesc toti pe banda de depasiri sa-si "testeze" masinile, claxonand ca ciobanii si blitz-uind pe oricine face o depasire. Pentru ca autostrada nu e DOAR pentru viteza. Motivul principal este CONSUMUL! platesti mai putin la un drum, poluezi mai putin, traficul e mai fluid. Dar ciobani ca tine nu vor pricepe niciodata....
    3 0
  • eficienta
    inca o treaba: regula de aur a autostrazii: se conduce fara a folosi frana! DELOC - cu exceptia cazurilor de forta majora, desigur. In asa maniera trebuie adaptat stilul de condus. Bafta in a descifra ce am scris!
    3 2
  • fabian
    abuzuri de viteza
    Cu cat punem limita de viteza mai aproape de marja minima de siguranta cu atat atragem pe cei ce abuzeaza (180-200-250) in zona legala. Eu cred ca e mai safe o autostrada unde se merge cu 150 legal.....decat una cu 130 legal si ilegal 180 - 200.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru