AUTOVOT: 6350 de voturi in 3 saptamani. Ce masina crezi ca a castigat?

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 23.02.2009
Dupa trei saptamani si 6350 de voturi din partea utilizatorilor Automarket, AUTOVOT 2009 s-a incheiat.

Esential

6350 de votanti au fost inregistrati in editia 2009 a concursului AUTOVOT
6739 de puncte a primit modelul aflat pe prima pozitie in clasamentul general.
3 saptamani a durat procesul de votare.
26 februarie este ziua in care invingatorii vor fi anuntati pe site.

Editia 2009 a primului concurs online intre masinile lansate pe piata din Romania a luat sfarsit. Dupa 21 de zile de votare si 6350 de voturi, utilizatorii Automarket au realizat cel mai fidel clasament auto intocmit in internetul romanesc.

Numarul subiectilor care au participat si au votat in concurs reuseste sa transforme AUTOVOT intr-un sondaj de opinie extrem de fidel care oglindestre modul in care un model sau altul este vazut de catre piata. Astfel, daca cercetarile sociologice de acest tip anunta ca un sondaj are nevoie de 384 de subiecti pentru a fi unul corect din punct de vedere tehnic (cu marja de eroare de 5%), cele 6350 de voturi adunate in AUTOVOT 2009 inseamna un studiu cu marja de eroare de doar 1.5%.

In urma voturilor inregistrate de utilizatorii Automarket, castigatorul editiei 2009 a competiei s-a detasat extrem de clar de competitie, reusind sa adune mai multe voturi decat concurenta la ambele categorii de vot: Design si Calitate/Pret. In aceste conditii, respectivul model va primi Marele Premiu Autovot (echivalentul Masinii Anului intre utilizatorii de internet din Romania), urmatoarele clasate la fiecare categorie urmand sa primeasca premiile de sectiune.

Sectiunea DESIGN a insemnat o bataie intre cele mai revolutionare designuri intrate pe piata in 2008.

Nu au existat mari surprize, modelele clasate pe primele pozitii putand fi incadrate la favorite inca inaintea inceperii concursului.

Sectiunea CALITATE/PRET a adus insa cel mai frumos duel din istoria de trei editii a concursului AUTOVOT, doua modele luptand din prima pana in ultima zi pentru suprematie. Finalul este unul asteptat de unii, surprinzator pentru altii.

Este foarte interesant faptul ca invingatorii de la DESIGN si cei de la CALITATE/PRET sunt complet diferiti in acest an, acest amanunt fiind unul reprezentativ pentru calitatea studiului Automarket.

Castigatorii vor fi anuntati oficial pe Automarket joi, imediat dupa gala Autovot, in care modelele vor fi premiate in prezenta reprezentantilor marcilor intrate in concurs.

CLASAMENT AUTOVOT 2009 pe voturi/categorii

GENERAL
1. MODEL A - 6739 puncte
2. MOEDL B - 3453 puncte
3. MODEL C - 3231 puncte
4. MODEL D - 2805 puncte
5. MODEL E - 2598 puncte

DESIGN
MODEL A - 3870 puncte (primeste Marele Premiu)
1. MODEL C - 2390 puncte
2.

MODEL B - 2103 puncte
3. MODEL D - 1933 puncte

CALITATE/PRET
MODEL A - 2869 puncte (primeste Marele Premiu)
1. MODEL F - 1578 puncte
2. MODEL G - 1541 puncte
3. MODEL H - 1401 puncte

Comentarii (9)

  • Bravo
    Bravo Automarket.Felicitari pentru ceea ce faceti.Se mai trezesc unii si altii care se gasesc sa comenteze si sa nu puna pret pe munca ce se face aici.Insa si eu am in administrare niste site-uri,si imi dau seama cum stau lucrurile.Felicitari si pentru acest concurs ca at reusit sa adunati atatea voturi,si asteptam sa vedem rezultatul.

    Bafta in continuare,si spor la munca.;)
    0 0
  • George
    Opel
    A castigat Insignia, sunt convins.
    0 0
  • marius
    La design cred ca o castigat Scirocco, iar la calitate/pretz...ceva Hyundai .... :)
    0 0
  • Florin
    Dacia
    A câştigat Sandero, detaşat.... :)
    0 0
  • felicitari
    felicitari automarket, asta dovedeste ca sunteti un site foarte apreciat, iar articolul scris de Mester pare a fi o multumire adusa utilizatorilor.pe cand si un forum pe marci si diferite subiecte?
    0 0
  • INSIGNIA
    Sper ca a Castigat OPEL INSIGNIA!!!
    0 0
  • mda
    Daca a castigat Opel , bravp americanilor de la GM ! Dar sper sa fi castigat Dacia........!!!! Allez Renault !
    0 0
  • hoinar
    Mito-Avensis
    Eu zic ca la design a castigat Alfa Mito!
    Si la calitate/pret - Laguna sau Avensis!

    Bravo pentru numarul mare de votanti, inseamna ca ati avut succes!
    0 0
  • honest
    Nu a castigat nici o masina!
    Asemeanea sondaje sunt doar niste sondaje. "Clasament auto" este incomplet spus. Rezultatele acestui tip de sondaj spun mai multe despre public (nici macar cumparatori nu se poate spune) decat despre masini. Faptul ca o masina ajunge "in top" nu inseamna mare lucru ca apreciere absoluta a acelei masini. exprimarile incomplete din pacate entuziasmeaza si lumea ajunge sa creada ca e un clasament de masini. Faptul ca in Germania lumea cumpara acum mult Dacia nu inseamna nici ca Dacia e cea mai buna, nici cu raportul calitate pret cel mai bun. Pur si simplu in perioada de criza e cea mai vanduta din cauza faptului ca e cea mai ieftina. Punct. Nu obisnuiesc sa scriu pe forumuri ptr ca sunt prea multi entuziasti dar tot cred ca poate e mai bine sa ii atentionez pe cei care mai pot fi opriti sa ajunga sa creada ca o masina insgnifianta sau una de plastic e cea mai buna. Un astfel de clasament arata doar ce crede lumea despre produsele de pe piata masinilor. (iar la aceasta perceptie marketing-ul si popularitatea, care vine si din vanzari, isi au rolul lor). Masina cea mai vanduta nu e si cea mai buna si nici nu are cum sa fie. Cand cumperi o masina, astfel de clasamente sunt irelevante, doar informatiile care vin despre masini trebuiesc filtrate, iar cu candidatii de pe lista scurta (care corespund si ca pret) cel mai bine e sa faci un test (sa vezi daca ti se potrivesc tie, ca pentru tine o cumperi. Decizia de cumparare se bazeaza de multe ori in mare parte pe placerea pe care ti-o produce o masina (stiu ca sunt norocosi cei care isi permit asta) dar sa nu vina unul care si-a luat un dric de plastic cu xxx CP (fara sa se intrebe si de frane cel putin) sa spuna ca aceea e masina cea mai buna.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru