Bentley ar putea avea un motor diesel in 2010

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 24.11.2008
Bentley Arnage T ar putea fi echipat din 2010 cu un motor diesel de provenienta VW.

Esential

300 cai putere dezvolta motorul V6 TDI dezvoltat de VW, care ar putea fi folosit pe Bentley Arnage T.

Directorul grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, a sugerat posibilitatea existentei unui Bentley echipat cu un motor diesel. Cel mai probabil, acesta va fi motorul V6 TDI de 300 CP si 595 Nm dezvoltat de VW, modelul care va beneficia de acesta urmand sa propulseze noul Arnage T. Motorizarea ar putea fi implementata daca cererea va fi suficient de mare.

Adrian Hallmark, directorul de marketing Bentley, a afirmat ca un motor diesel ar fi perfect pentru modelele sale, deoarece clientii marcii se bucura foarte mult de cuplul motor mare, disponibil de la turatii joase, iar un motoarele turbo-diesel sunt cunoscute pentru aceasta capacitate.

Cu toate acestea, aceste doua afirmatii contrasteaza cu o declaratie recenta a lui Franz-Josef Paefgen, directorul Bentley, care a declarat ca nu exista planuri pentru un model diesel. In cazul in care o motorizare diesel ar fi implementata, Rolls-Royce, principalul rival, ar putea de asemenea trece pe diesel, printr-un un motor provenienta BMW. BMW a anuntat ca va inlocui motoarele V8 diesel cu propulsoare cu sase cilindri in linie.

Oficialii Rolls-Royce nu au facut nici un comentariu prinvind o motorizare de acest tip.

Via | MotorAuthority

 

Taguri: Arnage, Bentley, TDI

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru