Bentley Mulsanne primeşte o ediţie specială în cinstea Reginei Marii Britanii

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 25.04.2012
Bentley aniversează 60 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a cu o ediţie specială a lui Mulsanne, numită Diamond Jubilee.

Bentley Mulsanne a primit o nouă ediţie specială, numită Diamond Jubilee Edition. Spre deosebire de majoritatea modelelor noi prezentate în ultimele zile, ediţia specială a lui Mulsanne nu a debutat la Salonul Auto de la Beijing. Modelul va fi construit în doar 60 de exemplare şi aniversează şase decenii de când Regina Elisabeta a II-a conduce Regatul Unit. Mulsanne Diamond Jubilee Edition este echipat cu numeroase elemente dedicate, cum ar fi o tapiţerie cu broderie specială, un set de perne pentru bancheta din spate şi altele.

Prima diferenţă apare la nivelul grilei faţă, echipată cu versiunea "zburătoare" a siglei Bentley, în timp ce partea frontală prezintă o serie de ornamente cromate suplimetnare. Grila faţă are şi ea un chenar cromat. Montantul D prezintă o siglă Bentley, iar modelul este oferit alături de un set de jante din aliaj cu un design special. Pe lângă numeroasele inscripţii "Diamond Jubilee", interiorul prezintă un sistem audio Naim, un sistem multimedia dedicat locurilor din spate, pedale din aliaj uşor şi ornamente de lemn de nuc.

Motorizarea lui Mulsanne Diamond Jubilee Edition este un V8 twin-turbo de 6.75 litri care dezvoltă 512 CP şi 1.020 Nm.

Propulsorul asigură un timp 0-100 km/h de 5.3 secunde şi o viteză maximă de 296 km/h. În ciuda acestor performanţe, cutia de viteze ZF cu 8 trepte a acestui model îl ajută să obţină un consum mediu de 16.9 litri la 100 kilometri şi să emită doar 393 grame CO2 per kilometru.Bentley Mulsanne are o masă de 2.585 kilograme şi o lungime de 5.575 milimetri.

Via | Bentley

Comentarii (4)

  • cat de rumos se poate integra in peisajele tipic englezesti. Cand il vezi pe la noi parca e o diadema pe fruntea lui Shrek
    17 0
  • Exceptionala creatie si idee din partea celor de la Bentley.Nu vreau sa-mi imaginez cat va costa modelul asta peste 50 de ani....Modelul asta pentru cine isi permite nu este o achizitie, ci o investitie.
    10 0
  • @gelu Inca o dovada ca nu exista masini urate ci masini care se
    incadreaza in peisaj sau nu. Un Ferrari acolo arata ca nuca in perete. Un Bentley masiv si cu design clasic e ca ,,turnat '' pt. zona aia plina de castele.
    In Romania cel mai bine se incadreaza SUV-urile si offroader-ele.
    6 1
  • @mowgli Asa este....dar mai intai o sa se deprecieze dupa cumparare
    cam 10-15 de ani. Dupa o sa urmaze sa stacneze la cat o fi atunci pretul ei in functie de km si stare. Cam in 40 de ani de la aparitie o sa aiba un pret mai mare decat cel actual. Iar de la 40 in sus o sa se dubleze cu fiecare 5 ani. Cam asa se intampla. Deci daca posesorul are peste 30 de ani slabe sanse sa prinda sa il vanda mai scump.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru