Bentley: "Nu vrem diesel pe modelele noastre"

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.08.2008
Bentley a desfasurat un studiu in America si Asia, care a dezvaluit ca viitorii sai clienti nu sunt interesati de unitati diesel.

In conditiile in care Uniunea Europeana inaspreste normele de poluare este normal ca majoritatea constructorilor de nisa, care produc modele exotice sa caute solutii pentru reducerea emisiilor de CO2. Este si cazul celor de la Bentley, recunoscuti pentru motoarele puternice, care consuma si emit in cantitati enorme.

Multi ar fi tentati sa creada ca Bentley va apela la ajutorul grupului Volkswagen, din care de altfel face parte, pentru a dezvolta o unitate diesel competitiva, capabila sa ofere sute de cai putere. Zvonurile au fost insa rapid infirmate de Franz-Josef Paefgen, presedintele executiv Bentley, care a declarat ca nu va exista o versiune de motorizare diesel.

Britanicii au luat in considerare o asemenea varianta initial, dar dupa ce au desfasurat o serie de studii de piata au abandonat ideea. Aceste studii au aratat ca principalii clienti, cei din America si Asia, nu sunt atat de preocupati de eficienta consumului sau a emisiilor. Bentley nu va sta insa cu mainile in san, constructorul britanic anuntand ca va oferi pietei o serie de motoare capabile sa functioneze cu biocombustibil.

Eforturile de reducere a consumului si emisiilor se vor concretiza in 2009 cand este asteptata o unitate flex-fuel pe Bentley Brooklands.

Franz Paefgen a mai declarat presei, ca pana in 2012 toate modelele din gama Bentley vor fi capabile sa functioneze cu biocombustibil.

via | AutoBlog

Comentarii (3)

  • URA!
    Bravo!
    0 0
  • asmaticu
    asa da!
    Asa trebuie sa actioneze orice marca respectabila. Si sa fim seriosi... la toate dieselurile se vede cu ochiul liber ce iese pe teava...sa ma mai scutesca cu lipsa de poluare...inclusiv la tdi-uri.
    0 0
  • BRAVO!!!
    Asa vreau! Atunci cand o sa apara Rolls sau Maybach diesel, poate sa fie si Bentley...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru