Bentley pregăteşte revenirea lui Turbo R cu ajutorul lui Mulsanne

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.04.2011
Bentley se gândeşte să readucă în prim plan modelul Turbo R, de această dată având la bază actualul Mulsanne. Limuzina ar urma să aibă doar trei uşi şi o putere de 600 de cai.

Bentley intenţionează să construiască o ofertă puternică, bazându-se pe actualul Mulsanne pentru a răspunde rivalilor de la Rolls Royce. Un prim pas în acest sens ar putea fi relansarea celebrului Turbo R, model de lux cu veleităţi sportive, produs între 1985 şi 1994.

Dacă ideea va fi acceptată de consiliul de conducere, am putea vedea un urmaş dezvoltat pe baza actualului Mulsanne, dar cu o caroserie în trei uşi, asemănătoare celei a rivalului Phantom Coupe. Spre deosebire de strămoşul său, care folosea un motor V8 de 350 de cai putere, furnizat de Rolls Royce, noul Mulsanne Turbo R ar urma să preia actualul V8 de 6.75 de litri şi 505 cai putere, cu un cuplu motor impresionant, de 1020 Nm, resimţit de la 1800 de rotaţii.

Fiind vorba de o versiune de performanţă însă, resursele motorului ar putea urca de la 505 la 600 de cai putere. În condiţiile în care actualul Mulsanne accelerează de la 0 la 100 de km/h în 5.1 secunde, ne putem aştepta ca în cazul versiunii Turbo R timpul să scadă mult sub 5 secunde.

Odată cu aportul de putere şi trenul de rulare va suferi modificări importante.

Bentley nu a confirmat o dată de lansare pentru viitorul Turbo R, dar primele speculaţii anunţă 2013 ca anul debutului oficial. 

via | egmcartech

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru