Bentley pregăteşte trei modele noi: crossover, GT şi sedan coupe

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 18.02.2011
Bentley îşi va extinde considerabil gama în următorii cinci ani. Constructorul britanic va miza pe un GT de dimensiuni reduse, pe un crossover şi pe un sedan coupe.

Esential

140.000 de euro ar putea costa viitorul crossover Bentley.

Volkswagen caută să se reorganizeze şi să adopte o serie de politici profitabile în cadrul fiecărui brand aflat sub tutela sa. Nici măcar Bentley nu va fi ocolit de acest curent, britanicii urmând să îşi extindă considerabil gama. Inspiraţi de succesul şi de liniile lui Continental GT, care practic a relansat gama, Bentley va căuta să aducă pe piaţă trei modele noi în următorii ani.

Primul exponent al expansiunii constructorului britanic de lux va fi un model GT de dimensiuni relativ reduse, al cărui preţ ar urma să plece de la 105.000 euro. Sportivul va fi delegat să se lupte cu Maserati Gran Turismo şi Mercedes SL63 AMG.

Bentley ar putea profita apoi şi de pe urma fratelui de concern, Porsche, care îi va pune la dispoziţie platforma crossover-ului său de lux Cajun, aşteptat pe piaţă în viitorul foarte apropiat. În cazul acestui model, preţurile vor porni de la 140.000 de euro.

Nu în ultimul rând, gama constructorului britanic va face loc şi unui sedan coupe, dezvoltat pe baza unui alt model popular din cadrul concernului, neamţul Audi A7.

Gama de motorizări va fi similară cu cea a actualului Continental GT.

Deşi reorganizarea se face rapid, Bentley va avea nevoie ceva mai mult timp pentru a da naştere modelelor enumerate mai sus, lansarea lor fiind programată nu mai devreme de 2015. Britanicii de la AutoExpress s-au grăbit să îşi imagineze liniile modelelor cu ajutorul unor prelucrări digitale.

via | caradisiac

Comentarii (3)

  • dece Bentley?
    GT şi sedan coupe- superbe.....crossover posibil sa aiba succes in vanzari dar tot urat e
    4 7
  • Incotro?
    Incotro se indreapta aceasta marca? Era odata la fel de exclusivista ca si Rolls Royce. Coboara stacheta tot mai jos, doar de dragul vanzarilor si isi uita originea...

    Poate va castiga clienti noi, dar adevaratii nobili doritori de exclusivism, isi vor pierde interesul fata de aceasta marca.
    8 1
  • Jake Sully
    Ia sa vedeti cum sare si BMW cu-n crossover Rolls-Royce....
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru