Bertone Mantide va costa 1.5 milioane de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.05.2009
Bertone va produce doar 10 exemplare ale supercarului Mantide, fiecare urmand sa coste aproximativ 1.5 milioane de euro.

Desi blitz-urile jurnalistilor au fost atrase mai mult de primul exemplar finalizat al supercarului Aston Martin One-77, evenimentul Concorso d'Eleganza Villa d'Este a marcat si debutul oficial al conceptului Bertone Mantide.

O aparitie insolita, conceptul italienilor a fascinat prin liniile sale futuriste si prin forta pe care se pare ca o inspira Bertone in ciuda situatiei dificile prin care a trecut in ultimul an. Supercarul italienilor are toate sansele de a ajunge in elita automobilelor de colectie, casa de design intentionand sa dea nastere unui numar foarte mic de exemplare.

Jason Castriota, designerul sef al celor de la Bertone, a declarat ca "proiectul are un beneficiar anonim dar ar putea fi pus in vanzare si ca produs al brandului italian intr-o serie foarte limitata. In acest moment un numar considerabil de persoane din Asia, Europa si America si-au manifestat interesul pentru un exemplar Mantide", a mai declarat Castriota.

In aceste conditii ne putem astepta ca supercarul bazat pe Corvette ZR1 sa fie scos la vanzare in aproape 10 exemplare.

Exclusivismul va avea insa si un pret, destul de piperat avand in vedere ca Mantide are la baza un model sportiv american care nu sare de 100.000 de euro. Italienii intentioneaza sa fixeze un pret de pornire de 1.5 milioane de euro.

via | CarScoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru