BMW: 28.000 de angajati sunt trimisi in somaj tehnic

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 20.01.2009
BMW anunta ca incepand din luna februarie circa 28.000 de angajati din Germania vor intra in somaj tehnic, din cauza masurilor de reducere a productiei.

BMW a anuntat astazi ca va opera reduceri drastice ale productiei la cele patru fabrici din Germania incepand cu luna februarie pana la sfarsitul lunii martie. Astfel, circa 28.000 de angajati ai companiei bavareze vor fi trimisi in somaj tehnic.

Cel mai mare producator premium din lume isi justifica masura prin programul de reducere al costurilor, pe fondul unui mediu economic extrem de nefavorabil.

BMW a inregistrat vanzari cu pana 25% mai mici in lunile noiembrie si decembrie, comparativ cu perioada similara din 2007. Cererea pentru modelele BMW continua sa fie foarte scazuta si in 2009, motiv pentru care oficialii germani au decis sa micsoreze ritmul productiei.

Muncitorii trimisi in somaj vor fi, in special, de la cele trei uzine din Bavaria, dar acestea vor beneficia de circa 90% din salariul net lunar. Mai mult, BMW intentioneaza sa ceara statului german garantii pentru creditele contractate.

Via | Mediafax

Comentarii (3)

  • cel mai mare producator premium din lume???
    Pai de cand? Stiam ca e Mercedes!
    0 0
  • Crysty
    Producator premium
    De la Automarket stiu ca este Audi! S-a schimbat acum e BMW !
    Eu stiam din alte surse ca tot Mercedes este!
    0 0
  • Victor
    BMW Group (BMW+Mini+Rolls-Royce)
    Este un artificiu de marketing folosit de BMW. BMW este lider mondial la vanzari insa impreuna cu Mini care se vinde mult mai bine decat Smart. Luate individual, Mercedes este cea mai vanduta marca de lux din lume,locul 2 fiind ocupat de BMW la mica distanta de Audi care vine tare din urma.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru