BMW a pregătit ediţia specială M3 CRT

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 25.06.2011
Oficialii BMW au pregătit o versiune specială a lui M3 sedan. Noul model a fost botezat CRT, utilizează o serie de materiale uşoare şi sprintează de la 0 la 100 km/h în 4.4 secunde.

Constructorul german BMW a pregătit o ediţie specială pentru fanii lui M3 sedan. Aceasta poartă denumirea de CRT (Carbon Racing Technology) şi va fi prdusă în doar 67 de exemplare. Noul M3 CRT reprezintă o premieră pentru bavarezi, întrucât aceştia susţin că este pentru prima dată când componentele din CFRP (plastic ranforsat cu fibră de carbon) au fost produse în serie mare. Următoarele modele care vor beneficia de acest material vor fi electricul i3 şi hibridul i8.

Capota, spoilerul faţă, eleronul spate şi spătarele scaunelor au fost fabricate din CFRP, iar împreună cu evacuarea din titan şi alte elemente din materiale uşoare au dus la scăderea masei lui M3 cu 45 de kilograme. Sub capota lui M3 CRT regăsim acelaşi propulsor V8 de 4.4 litri care, de această dată, produce 450 de cai la 8.300 rpm şi dezvoltă un cuplu motor de 440 Nm la 3.750 rpm. Puterea motorului este transferată punţii spate prin intermediul cutiei cu şapte trepete şi dublu-ambreiaj.

În ceea ce priveşte performanţele pe circuit, noul M3 este capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 4.4 secunde, iar viteza maximă a fost limitată la 290 km/h.

De asemenea, M3 CRT beneficiază de serviciile unei suspensii reglabile şi a unui sistem de frânare cu etriere cu şase pistonaşe. Noua ediţie specială a bavarezilor vine "îmbrăcată" în culoarea Frozen Polar Silver, iar detalii sunt vopsite cu Melbourne Red. La interior, cei 67 de norocoşi se vor bucura de Alcantara şi de o tapiţerie bicoloră.

Via | BMW

Comentarii (3)

  • Marketing bun !
    Cu editii limitate BMW creste foarte mult.
    8 3
  • Au inceput si astia sa scoata o gramada de editii la fel ca VW.
    4 6
  • Masina
    Este visul oricaruia dintre noi. O bijuterie !
    Extrem de rar ar fi si exceptii !
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru