BMW a produs un milion de unitati Seria 1

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 13.04.2010
Germanii de la BMW au construit 1.000.000 de unitati ale lui Seria 1. Acesta debutat in productie in 2005 si va fi produs pana in 2011, dupa care va fi inlocuit de cea de-a doua generatie, care are numele de cod F20.

Esential

62 % din toate exemplarele BMW Seria 1 construite pana acum au iesit de pe poarta fabricii din Leipzig.

BMW sarbatoreste productia a 1.000.000 de unitati Seria 1 in fabricile sale. Cheile exemplarului cu numarul 1.000.000 ii vor fi inmanate proprietarului la Salonul Auto de la Leipzig din aceasta saptamana, iar modelul respectiv este un 118d cu trei usi. Volumul de productie anuntat mai sus este valabil pentru toate versiunile de caroserie in care este vandut BMW Seria 1, incluzand hatchback cu trei usi, hatchback cu cinci usi, coupe si cabrio.

BMW Seria 1 a fost prezentat in 2004 si a fost privit la vremea aceea cu indoiala de public. Productia a 1 milion de unitati este o dovada clara a succesului inregistrat de acest model de la BMW, cel mai mic din gama producatorului din Munchen, care ar trebui sa puna criticii de la acea vreme pe ganduri. Succesul inregistrat de Seria 1 in materie de vanzari i-a transformat pe cei de la BMW in lideri de vanzari pe segmentul premium.

Fabrica BMW din Leipzig a produs 662.000 de unitati din cele 1.000.000 unitati Seria 1 construite pana acum. In acest moment, fabrica din Leipzig produce in jur de 700 de unitati pe zi, in functie de necesitatile dealerilor BMW.

BMW Seria 1 este singura compacta disponibila pe piata cu tractiune spate, rivalii sai fiind echipati fie cu tractiune fata, fie cu tractiune integrala permanenta. Actuala generatie a lui BMW Seria 1 va fi produsa in continuare pana in 2011, urmatoarea generatie urmand sa debuteze pe platforma F20.

Via | Carsuk

Comentarii (5)

  • Ciumegul
    de dracu sunt ca eu nu le vad pe strazi! Vad mai multe Meganuri si Laguna 3! Asta inseamna ca Renaut se vinde in miliarde de exemplare.......am o fata care-i model, am cu ce ma lauda, laallalalalalala!
    3 11
  • andr3i
    bmw
    pe strazi in germania sunt, da se vede k nu ai iesit din tara.
    10 3
  • @ciumegu
    lumea ta se limiteaza doar la romania?
    8 3
  • intrebare
    da Audi A3 in cate unitati s-au produs sunt curios?
    1 2
  • bogdan
    A2
    Sa vezi AUDI cu A2 ce ''succesuri'' a inregistrat:))))
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru