BMW a scazut in februarie cu 24.4% iar Mercedes cu 25.4%

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 09.03.2009
BMW si Mercedes au scazut asteptat in luna februarie, reusind sa vanda doar trei sferturi din masinile comercializate in a doua luna a anului trecut.

Esential

24.4% este scaderea vanzarilor BMW in februarie.
25.4% reprezinta scaderea Mercedes in a doua luna a anului 2009.

Vanzarile BMW au scazut in luna februarie cu 24.4 procente fata de aceeasi perioada a anului anterior, compania germana reusind sa comercializeze in total 80.453 de masini in toata lumea. Desi scaderea este de un aproape un sfert, aceasta se incadreaza in prognoza pe care presedintele Norbert Reithofer a realizat-o in cadrul unui interviu acordat Reuters la Salonul Auto de la Geneva.

Scaderea BMW se afla in consonanta cu coborarea abrupta a celor de la Mercedes, care au anuntat vineri vanzari cu 25.4% mai slabe decat in luna februarie 2008.

Brandul MINI, detinut de asemenea de Grupul BMW, a scazut si mai mult in vanzari, cauza fiind insa intarzierea lansarii noii generatii a lui Mini Cabrio. Sefii Grupului sunt insa optimisti in aceasta privinta: "Pre-comenzile pentru noua versiune Mini Cabrio au ajuns la cifre extrem de promitatoare", spun oficialii BMW despre modelul care va fi lansat pe piata la sfarsitul lunii in curs.

via | Reuters (inreg.)

Comentarii (1)

  • echilibru
    Asta ii ajuta sa pastreze echilibrul in continuare in afacerea cu schimbul a cate 7% din actiuni.

    Parca ar fi masluite rezultatele...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru