BMW aniverseaza 70 de ani de la victoria de la Mille Miglia cu o editie speciala a lui Z4

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 07.05.2010
Germanii de la BMW vor oferi o editie limitata a lui Z4 in Italia pentru a aniversa 70 de ani de cand modelele 328 Kamm Coupe au obtinut locurile 1,3,5 si 6 la editia 1940 a competitiei Mille Miglia.

BMW a lansat o editie speciala a lui Z4 in Italia pentru a comemora 70 de ani de la victoria sa de la Mille Miglia. Modelul va fi construit in doar 99 de exemplare si beneficiaza, in principal, de modificari estetice. Versiunea limitata Mille Miglia a lui BMW Z4 este realizata in baza versiunii sDrive 35is a acestui model si primeste o grila fata vopsita in negru, un kit aerodinamic realizat de divizia M si un set de jante din aliaj cromate cu efect fumuriu de 19 inch.

BMW Z4 Mille Miglia este echipat cu un motor cu sase cilindri in linie supraalimentat cu o turbina twinscroll, care dezvolta 335 CP dintr-o cilindree de trei litri. Unitatea este cuplata unei transmisii cu dublu-ambreiaj cu sapte trepte si ii confera lui Z4 abilitatea de a accelera de la 0 la 100 km/h in doar 4.8 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h. Versiunea sDrive 35is este cea mai puternica versiune de motorizare disponibila pentru BMW Z4, fiind considerata de multi ca fiind echivalentul unui model M al noii generatii Z4.

Interiorul acestui model este imbracat in Alcantara, iar cusaturile sunt realizate cu ata rosie.

Modelul a primit si un volan sport M, un set de presuri unicat, alaturi de ornamente speciale la exterior. In 1940, BMW a obtinut locurile 1, 3, 5 si 6 in cursa Mille Miglia organizata in Italia. Modelul care a castigat acea competitie a fost restaurat de inginerii BMW pentru a-i sarbatori reusita. Marca BMW a fost reprezentata in competitia Mille Miglia din 1940 de 328 Kamm Coupe. Toate cele 99 de exemplare vor fi vandute doar in Italia.

Via | Carscoop

Comentarii (3)

  • bine k au castigat acum 70 ani k acum nu mai castiga nimic, nici macar premiul de cel mai bun motor la care erau abonati.
    0 8
  • Excomunicatorul
    ...
    @BMW

    Mai taci ma.
    7 0
  • Bmw
    Una dintre cele mai frumoase masini de pe piata!!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru