BMW Blue Dynamics, un iaht pentru sosea

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 07.09.2009
Un tanar designer si-a imaginat cum ar putea arata un vehicul propulsat de vant capabil sa ruleze pe uscat. Conceptul poarta logo-ul BMW si a fost botezat Blue Dynamics.

Chiar daca ne apropiem cu pasi repezi de editia cu numarul 63 a Salonului Auto de la Frankfurt, mai avem timp si pentru concepte ciudate ale designerilor cu multa imaginatie. Stefan Radev, un tanar designer cu intentii de afirmare, a prezentat o altfel de interpretare a vehiculelor ecologice.

Este vorba despre un BMW propulsat de vant, botezat Blue Dynamics. Studiul de design este similar cu prototipul Ecotricity Greenbird, creat de Richard Jenkins pentru a dobora recordul de viteza al unui vehicul propulsat de vant, performanta atinsa de altfel de 26 martie 2009 (recordul de viteza este de 202.9 km/h).

Prelucrarea digitala expune un vehicul cu trei roti, echipat cu un catarg rigid, care poate fi operat automat, in functie de directia vantului, sau manual de catre sofer.

Radev, creatorul conceptului, a declarat ca a incercat sa combine stilul unui vehicul premium cu exclusivitatea unui iaht. "Este o idee interpretata prin imaginea unui brand premium ca BMW, recunoscut pentru progresele sale in domeniul protectiei mediului si pentru caracterul emotional al modelelor sale."

via | CarScoop

Comentarii (3)

  • TZENU BMW
    TARE MA
    mama frate ca de pe acum incep sa imi strang bani ca viitoru suna bine ..........cel putin pt bmw
    1 1
  • ti-ai verificat neuronii? sa vezi ce mai fac . se plictisesc in capul tau sau nu?
    1 3
  • TZENU BMW
    PT illy
    pretine te rog nu te lua de neuronii mei,lasai acolo unde is ei carei problema ta is primu care am comentat si nu mam luat de nime si de nimik
    asa ca veziti de neuronii tai,.....daca i mai ai pe toti saluttt
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru