BMW: "Comenzile pentru Seria 5 au depăşit ţintele noastre de vânzări"

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 19.05.2010
Şefii BMW sunt impresionaţi de rezultatele prezentate de noul Seria 5, modelul reuşind să înregistreze un număr ridicat de comenzi, care a depăşit aşteptările de vânzări ale constructorului bavarez.

Germanii de la BMW sunt impresionaţi de numărul ridicat de comenzi pe care le-au primit pentru noul Seria 5 F10. Constructorul bavarez se aştepta la o creştere de o singură cifră în decursul acestui an, în speranţa că vor vinde peste 1.3 milioane de autoturisme in 2010. Noul BMW Seria 5 este oferit spre vânzare în Europa încă din luna martie a acestui an, iar clienţilor BMW le-a luat doar două luni să comande un număr atât de mare de vehicule încât să atingă şi să depăşească aşteptările de vânzări ale nemţilor.

BMW a surclasat rivalii de la Daimler AG în 2005 şi vinde cu 27% mai multe maşini pe an decât în 2000. Constructorul are ţelul pe termen mediu de a creşte pe cât posibil câştigurile înainte de impozitare, având scopul final de a creşte vânzările cu opt procente până în 2012. Constructorul german are ceva piedici în faţă, dar consideră că le va depăşi treptat.

"Mai sunt numeroase riscuri de luat în calcul care ar putea împiedica revenirea pieţei auto.

Problemele financiare ale Greciei şi eforturile Uniunii Europene de a stabiliza moneda Euro ne arată că nu s-a terminat încă situaţia financiară dificilă pe care am simţit-o până acum.", a spus Norbert Reithofer la conferinţa anuală a acţionarilor.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA FIŞA TEHNICĂ, DOTĂRILE ŞI ECHIPAMENTELE OPŢIONALE ALE LUI BMW SERIA 5, ALĂTURI DE PREŢURILE ACESTUI MODEL ÎN ROMÂNIA

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (20)

  • Bentley
    Draga seria 5...
    Te asteptam si noi peste 5-6 ani pe piata second... Pana atunci incercam sa ne obisnuim...:)
    26 4
  • Victor
    seria 5
    Le voi da satisfactie BMW istilor(care cred k o sa aiba orgasm),si ma voi supune furiei oarbe(lupta de clasa in toata regula impotriva alora care s a intamplat sa aiba o masina germana),si spun ca este masina cu cel mai reusit design din clasa mare(alaturi de Lexus GS),bineinteles ca sa primesti o masina care sa fie dotata decent ai niste preturi ultra nesimtite(in buna traditie a marcii) in rest arata muuult mai bine decat mercedes e,audi a6,jaguar xf,infinitii samd si cel mai important se vede ca l au dat afara pe Bangle
    15 6
  • BRAVO
    Nu ma mira . Daca e o masina buna se vinde .
    18 0
  • @adio
    BMW se vinde mai bine ca rivalii , deoarece e mai bun ca ei.
    Si daca p-george sau C-G-C nu apreciaza asta , cei peste 1.3 milioane de clienti BMW apreciaza calitatea BAVAREZA.
    Cele bune george mereu cu BMW-ul voi fi in fatza ta cu adio.
    15 0
  • ce zici de stirea despre vw de mai sus? ;)
    0 13
  • @Victor
    Fara suparare dar nu ai punctat cam sus cu Lexus GS in comparatie cu BMW seria 5?Sau este strict puntul tau de vedere!
    4 6
  • Merita sa fi acolo sus si din nou clientii, singurii a caror parere conteaza, s-au exprimat.

    La mai mare (succesul)!
    9 0
  • Victor
    Lexus
    E pct meu de vedere :)
    1 1
  • BMW > Mercedes > Audi
    7 2
  • @bmw
    Tu ai brobleme grave la cap...tu si base...minerii si minele de sare. Momentan tu cu troilebuzul nu stiu cum esti in fata mea cu golf 5 GTI. dar fie. tu stii mai bine. Nu inteleg sincer dece tipati asa de tare BMW ca nici unul din voi nu are masina asta.
    4 8
  • @Bentley @Victor
    Tare comentul tau :))))
    In fine, eu vad treaba cam asa: reclama agresiva+imagine foarte buna+masina foarte buna => vanzari mari (da-o-n colo de criza:)))

    Victor: preturi mai mari ca la Lexus? Nu cred.
    6 0
  • @p-george
    mi se pare mie sau tu compari seria 5 cu gti-ul pacii?
    Get Real! e adevarat ca gti-ul poate ceva, dar atat! seria 5 poate mai mult, si modul cum o face te lasa indragostit pe veci de bavarezi ...
    recunosc meritele masinii tale, ce-i al ei e al ei, dar te rog din suflet nu compara cu seria 5 ... si ca sa fiu mai obiectiv, nici cu seria 1! motorul cu 6 in linie e prea bun si prea fiabil ca sa il compari tu cu tsi de 2l de golf. cum sa iti explic, fac pe ele pistoanele de ras cand vad golful ...
    10 3
  • momentan
    este cel mai bun si este normal sa fie nr. 1 , felicitari BMW
    8 0
  • cred totusi ca "multi" dintre clientii care au comandat noul F10 mai ascunde ceva in spate :) ... sa detaliez un pic, ca sa aiba lumea motive serioase sa urle la mine :)

    sa zicem ca, desi este criza, biznisul unui "nene" merge bine ( poate face autostrazi in "blocul estic" ) iar nenea ala vrea si el un bemveu nou - asta in ..august 2009. Nenea ala, chirias in tr-o cafenea gen "dorobanti", stie ca peste 8 luni bemveul o sa fie mai bemveu decat acum - doar scoate o masina noua ( masina noua = +5 puncte pe scara jmekeriei ) -- concluzia : va face comanda pentru un bemveu din seria noua ;)

    Evident scenariul de mai sus poate fi pus la patru ace si atasat unui biznisman adevarat, care doreste sa isi schimbe actualul BMW. La fel ca "nenea" de mai sus , si el stie ca F10 iese pe piata in curand si is face o comanda.

    F10 fiind o masina "asteptata" de foarte multi oameni cu bani ( nu spun aici "biznizmani de succes", ca bani au si niste cioare care cersesc pe trepte la "sacrecore" in Paris ) comenzile au reusit sa depaseasca niste asteptari ale unor oameni de la departamentul de Marketing al BMW ... care poate au subestimat voit cifrele , tocmai pentru ca, 2 luni de la lansare, sa poata sa iasa in fata si sa spuna " uite , muuulta lume vrea BMW F10 -- nu vrei si tu ? "

    despre F10 . . . le urez cate una in garaj fiecaruia dintre voi, chiar si fanilor/posesorilor de audi :))
    3 3
  • @eee
    Nu compar gti cu seria 5, citeste postul de mai sus al lui bmw ca sa intelegi ce am zis..desi m am exprimat destul de clar...

    PS: nu compara tu 130i (ca la ala te refereai cu 6 cilindrii in linie) cu gti...comparal cu R32...a pierdut in toate testele bmwul in aceasta comparatie. Si sa stii ca 2.0 fsi turbo ul este foarte fiabil.
    2 6
  • Victor
    @Lau Calin
    =))))))))))))) hai nene cum sa fie preturile de la Lexus mai mari decat la BMW bine poate un Lexus GS incepe de la 50 de mii iar un 520 de la 40 de mii dar Lexus- ul este mult mai dotat si mai complex iar daca vrei sa aduci un BMW la nivelul unui Lexus o sa platesti inspre dublu :)
    2 2
  • @Victor
    Vezi sa nu te umpli de ras pe piept.
    Preturi Seria 5 http://www.automarket.ro/masini-noi/bmw/seria-5-1409/ , preturi GS http://www.automarket.ro/masini-noi/lexus/gs-644/ . Comparatiile le faci tu. In plus, ia in calcul ca BMW este de conceptie mai noua, iar lista de dotari optionala la BMW este mai lunga, pentru ca nu se merge prea mult pe "pachete". La Lexus e invers, nu prea poti sa iei optionale decat daca iei un pachet si iti creste pretul prea mult.
    Evident ca acum vei considera ca sunt anti Lexus, ca o consider masina proasta foarte scumpa care nu isi merita banii si ridic BMW in slavi...
    3 3
  • Victor
    @LauCalin
    =)))))))))))))))))) adik sustii ca un bmw este mai ieftin decat un lexus?da este dar un bmw de baza cu un motor mai mic si mult mai putin dotat da ia doteaza tu bmw ul la nivelul lexusului si mai punei si un motor comparabil si ai sa vezi ce diferenta intra pe site la lexus ia o versiune de lexus si apoi intra p configurator la bmw si configureaza un 530 si punei toate dotarile de la lexus sa te convingi :) iar asta cu pachetele scuzama dar este mult mai convenabila la raport pret caliate
    2 2
  • @Victor
    Prietene, nu mi se pare normal sa dau cateva mii de euro pe un pachet daca vreau o singura optiune. E adevarat ca vorbim de un nivel de pret unde cateva mii de euro (pretul unui pachet) nu prea conteaza, insa e absurd sa ceri atat de multi bani. Spre exemplu: daca vreau un super sistem audio care costa 1000 de euro sa zicem, de ce trebuie sa mai dau inca 2000 de euro si sa cumpar tot pachetul care are si lucruri ce nu au legatura cu audio si nu le vreau? Gandeste-te ca daca vrei cateva optiuni care sunt in pachete diferite, poti ajunge la peste 10000 de euro lejer. Acum intelegi ce am vrut sa spun?
    ps: foloseste si semne de punctuatie. Nu de alta, dar ne e mai usor sa citim ce scrii.
    3 3
  • Victor
    @laucalin
    da nene ai si tu dreptatea ta dar lexus are un raport pret/calitate net superior pe cand bmw te excrocheaza la ce preturi practica cele mai multe echipamente fiind optionale(si cele standard sunt intentionat facute se fie urate cum ar fi jentile de exemplu cea ce este sub orice critica la o masina de 40 000 euro),ca sa nu vorbim de dotarea de serie pe care o are lexus-ul si iarasi este foarte bogata pe cand la bmw este o bataie de joc
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru