BMW dezvaluie o versiune cabrio a lui M5, construita in urma cu 20 de ani

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 30.10.2009
In urma cu 20 de ani, BMW a construit o versiune cabrio a lui M5, pe care o pregatise pentru productie. In ultimul moment, acestia au renuntat la planurile de productie al acestei versiuni a lui M5 si au ascuns modelul de ochii publicului.

Bavarezii de la BMW sunt destul de priceputi in pastrarea secretelor, iar divizia M a acestora nu face exceptie de la aceasta regula. Cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la lansarea primului model M5, germanii au prezentat si o versiune cabrio a lui M5 E34, care era pregatita de productie, dar care a fost eliminata in ultimul moment. Spre deosebire de alti constructori, BMW a pastrat acest exemplar intr-un spatiu de depozitare dedicat si l-a prezentat presei auto 20 de ani mai tarziu.

BMW pregatise chiar si un spatiu la Salonul Auto de la Geneva pentru acest model, dar directorii marcii bavareze au decis sa renunte in ultimul moment la M5 Cabrio deoarece ar fi putut declansa un val de cereri pentru o versiune cabrio a lui Seria 5 E34. In cazul in care BMW ar fi facut acest lucru, vanzarile lui Seria 3 Cabrio pe sasiul E30 (primul model decapotabil din cadrul Seria 3) ar fi avut de suferit, lucru pe care cei de la BMW incercau sa il evite.

Dupa cum puteti observa, modelul M5 E34 Cabrio ofera patru locuri si are toate elementele interioare si exterioare pregatite pentru productie. Scaunele sport din fata sunt pliabile si prezinta un suport integrat pentru centura de siguranta, care este atasat tetierei.

Mai mult decat atat, putem observa ca acestea au reglaj electric cu memorie, iar geamurile din spate pot fi si ele ridicate si coborate electric.

Alaturi de versiunea Cabrio a lui M5 E34, BMW a prezentat si o versiune Touring a lui M5 E39. Acest model nu a ajuns nici el in productie, de data aceasta fiind vorba de asteptari de vanzari extrem de slabe pentru versiunea Touring a lui M5 E39 si anumite probleme dinamice la nivelul puntii spate.

Via | BMWBlog

Comentarii (18)

  • ....
    Frumoase linii..pe vremea aceea se faceau masini acum totul este o afacere pura.
    Masina aceasta este o bijuterie, e ca si cum ai purta un ceas scump la mana :).
    25 1
  • valentin
    m5
    superba masina, sa fie aceasta o manvra publicitara ? oare ca lansa in 2010 bmw un M5 cabrio? un rival pt A5 cabrio ?
    22 0
  • Masinile anilor 80-90 au fost foarte frumoase.Acum parca totul este xerox.
    16 2
  • bmw power
    nu stiu ce sa zic, ramai uimit cand vezi asemenea masini.dar cred ca ar fi cazul pt un m5 cabrio,desi nu prea cred.bmw are strategii diferite fata de ceilalti producatori auto.bmw ar trebui sa faca o masina care sa se bata cu r8, slr...etc adica sa scoata dracului o data acel m1 sau sa faca seri 8,dar sa aiba si cel putin 600-700 de caluti.
    16 1
  • ^_^
    She's a beauty..
    12 1
  • BMW
    masina asta da clasa din muuulte puncte de vedere unor 90% dintre marci cu modele 2009.

    Cum o fi fost sa ai scaune electrice acum 20 de ani ?!
    12 0
  • e34
    e34 e considerat de multi ca fiind cel mai bun si ultimul bmw adevarat construit, de aceea l-am si ales si nu cred ca voi opta pentru un alt model mai nou, eventual un e38.nu cred ca vanzarile e30-ului ar fi avut chiar asa de mult de suferit.atat e30 cat si e34 au clienti dedicati.in privinta lui e34 touring sunt de acord, are probleme la puntea spate si nu cred ca ar fi avut succes, dar modelul acesta cabrio, chiar si daca nu ar fi fost m5, ar fi avut un urias succes cu o valoare buna la revanzare... asta e.am vazut un e34 trasnformat in cabrio cu 4 usi si arata superb.
    9 1
  • Super faina masina !
    9 2
  • bmw power
    mowgli................am avut un e38 740i v8 din 1996 si credema ca am avut si condus multe masini,dar nici una nu se compara cu e38 era neagra.......eram la semafor la plaza la mall si langa mine un 7-ar mai nou model 2003-2004 credema ca soferul din cel mai nou si toti din masina i-si rupeau gatul uitanduse la a mea,eu ii vedeam pe toti avand geamuri fumurii.......................si culmea ironia sorti mele cand m-am mutat la domiciliul actual la scara 2 sta persoana caruia i-am vandut masina .........credema ca mi-a cazut fata,dar este bine ca o vad in fie care zi si a nimerit pe mainile unui pasionat asta ma bucur.....................o masina extraordinara...........am iubito
    9 0
  • bmw power
    am avut si e34.parerea mea cel mai reusit dintre toate 5-arele.am avut si pisica si 525 e39 am un 320 e46 si e38-ul de care am povestit ca la-m vandut.
    9 0
  • @x
    ma bucur ca ai o pasiune adevarat pentru bmw si pentru e38.e un model aparte cu multa eleganta care vine bine pe o anumita categorie de oameni.imi pare rau ca l-ai dat.poate reusesti cumva si il recuperezi, te asigur ca nu vei regreta.frumoasa masina.respectele mele. apropo, e34 e peste e39 la orice ora, semafor autostrada garaj sau sedinta foto.parerea mea. sa nu mai vorbim de tinuta de drum.dar, da, probabil un e38 ar fi telul meu suprem, desi, prima iubire ramane e30.
    5 0
  • da....
    nu pot decat sa fiu de acord cu voi. Prima mea masina a fost un E34 524td, era superba.... iar M-ul acesta e de vis, nu altceva. Insa e38 mi se pare, cu mana pe inimia, cea mai frumoasa masina desenata vreodata. Un ameste ideal intre subtil, elegant, masiv si cat se poate de masculin. BMW-urile astea....
    4 0
  • george
    intr-adevar niste cuvinte sublime spuse de voi baieti despre o marca senzationala ....sant si eu de aceasi parere si conceptie cu voi......in trecut chiar se faceau masini
    4 0
  • cristi-tg.mures
    forever the best
    Acestea sunt adevaratele masini nu kitshurile din ziua de azi!
    5 0
  • pt mowgli
    nu vreau sa recuperez e38-ul....pt ca vreau altul ............bine inteles acuma vreau......750i v12...............sau am pus ochi pe un 850ci..........asta este ce sa faci,pasiunea pt masini nu pt carute
    11 0
  • bmw power
    bineinteles tot................e38 750i v12
    11 0
  • speechless
    Deci spatele ala e cum sa zic nu stiu prea adevarat nam cuvinte si de fata nici nu mai vorbesc e masina perfecta love it.
    2 0
  • e34
    ma bucur sincer si din toata inima ca inca mai exista oameni care apreciaza o masina asa cum se cuvine...tare as vrea sa cunosc in persoana un adevarat pasionat de bmw mai ales de e34!

    N-am comentarii in legatura cu masina...absolut superba Va dati seama cat ar valora daca ar scoate-o la licitatie bmw!!! este practic singurul model vechi care este nou nout scos din fabrica...cred ca ar lua cateva sute de mii de euro pe ea...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru