BMW este cel mai popular brand auto din Romania

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 27.07.2009
BMW este cea mai populara marca auto din Romania, conform unui studiu efectuat de Synovate pentru revista Biz.

Un studiu efectuat de catre compania de cercetare de piata Synovate a relevat faptul ca marca BMW este cea mai de succes marca auto din Romania, si este cel mai de succes brand dupa Nokia. Studiul "High Impact Brands" a fost realizat pentru revista BIZ, iar factorii cheie care au determinat impactul marcilor sunt inovatia, prestigiul, increderea, popularitatea si optimismul.

Cercetarea Synovate este dominata de marcile auto germane, acest clasament avand patru reprezentanti teutoni in primele sase pozitii. In clasamentul general, BMW a ocupat locul al doilea, dupa compania Nokia. In anii precedenti, BMW a obtinut pozitiile 6(2008), 7(2007) si 16(2006), marca germana avand o tendinta ascendenta. Marca bavareza se impune pe prima pozitie a clasamentului in ceea ce priveste inovatia, prestigiul, increderea, popularitatea si optimismul. Studiul intreprins de Synovate se afla deja la cea de-a saptea editie si include doua etape: calitativa si cantitativa.

Cercetarea calitativa s-a bazat pe interviuri in profunzime cu femei si barbati din Bucuresti, cu varsta cuprinsa intre 25 si 48 de ani, din toate categoriile sociale si de venit.

Aceasta etapa de studiu calitativ a fost realizata cu ocazia primei editii a topului High Impact Brands (2003) si a fost actualizata prin cercetari calitative realizate in fiecare an. Cercetarea de tip cantitativ a fost realizata prin intermediul a 1.000 interviuri prin telefon, asistate de computer, cu femei si barbati cu varste cuprinse intre 18 si 54 de ani, din 16 orase cu peste 100.000 locuitori. Repondentii au fost invitati sa nominalizeze brandurile care le vin in minte spontan, indiferent de categoria din care acestea fac parte sau de gradul de utilizare, si sa evalueze aceste marci pe diversi factori cheie.

Via | BMW

Taguri: BMW, Romania

Comentarii (7)

  • magarul din "bucarest"
    da...demonstreaza care este nivelul de asteptare al indivizilor. Pacat ca tara asta nu ne poate oferii si conditiile pentru a ne atinge scopurile firesti: o casa, o masina, o familie. Toate ca "din carti".

    de e sa fiu rau: vrabia Mihai Viteazu'!
    10 0
  • Bucuresti = România???
    De cand Romania se reduce la Bucuresti?
    "Cercetarea calitativa s-a bazat pe interviuri in profunzime cu femei si barbati din Bucurest,cu varsta cuprinsa intre 25 si 48 de ani, din toate categoriile sociale si de venit"
    N-am nimic cu BMW, dar unii de pe aici de prin Romania se dau experti.
    6 0
  • Stelian Opincariu
    Oamenii sunt de mai multe feluri, conteaza sa stii sa-i deosebesti unu fata de altul.Cel mai trist, e sa realizezi ca traiesti printre oamenii "ceilalti" care nu sunt ca tine. Asta inseamna prostie.
    0 5
  • @Stelian Opincariu
    =))))) Filozofu' lu' peste! Am vazut cateva comentarii de-ale tale... Aberezi rau de tot ... :)) Nu mai posta comentarii ! Ok?! Lasa-te de sportul asta
    2 1
  • studiul acesta spune multe....in special despre cei care l-au efectuat(no comment.... macar stiu ce revista sa ocolesc)...dar si despre ce popor suntem...nu e vorba ca "astia din bucuresti"(sunt multi cocalari si prin alte orase).....dar partea cu "calitativa"...ii sub orice critica....cred ca nu mai trebuie sa spun nimic
    1 2
  • leni
    imi pare rau sa o spun dar faci parte din un grup mare de oameni care traieste cu impresia ca primul manelist sa nascut in bmw si ca prima manea "compusa" a fost pe bancheta unui bmw.voi traiti cu impresia ca daca nu exista bmw pe lumea asta, nu mai apareau nici manelele.automat daca cineva are bmw este manelist.spre surprinderea ta exista oameni care apreciaza marca pentru multe alte calitati, nu doar pt cea de a agata femei si de a topi asfaltu.daca te vad in alfa romeo mito pot sa urlu ca esti gay?
    1 0
  • andrei
    total de acord cu mowgli in ceaa ce priveste BMW. e o masina premium, asta spune tot.
    cat despre alfa mito si sondajele alea despre masina gay o mare mare porcarie.Ati vazut live o Alfa romeo Mito?? Daca nu, va doresc sa o vedeti, e absolut suberba.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru