BMW extinde pauza de productie cu 14 zile

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 13.11.2008
BMW va mari pauza de productie de la o fabrica pentru inca doua saptamani.

BMW a decis suspendarea temporara a productiei la fabrica sa din Regensburg pentru inca 14 zile, in perioada de iarna. Fabrica va fi inchisa de pe 8 decembrie 2008 pana pe 7 ianuarie 2009. Pauza de iarna era planificata din data de 22 decembrie pana in data de 6 ianuarie. Din cauza acestei pauze, productia totala va fi mai mica cu 9.000 unitati.

Celelalte fabrici BMW sunt si ele afectate de pauze de productie, cu ajutorul carora BMW intentioneaza sa reduca productia cu 40.000 unitati pe acest an. Initial BMW intentiona sa reduca productia cu 25.000 unitati, dar cifrele de vanzari pe al treilea trimestru au fortat aceasta schimbare.

Fabrica BMW din Leipzig, estul Germaniei, este afectata mai putin decat cea din Regensburg. Productia va ramane la capacitatea maxima, de 700 unitati pe zi, pana la data de 18 Noiembrie. O pauza in productie este pregatita pentru 20 si 21 noiembrie, cu ocazia unei sarbatori locale. Din data de 24 noiembrie pana in data de 19 decembrie, productia va fi redusa la 400 unitati pe zi prin renuntarea la un schimb, iar pauza de Craciun va tine doua saptamani.

Astfel BMW va produce cu 5.000 unitati mai putin la fabrica din Leipzig.

Pentru cea mai mare fabrica BMW, cea de la Dingolfing, vacanta de sarbatori a fost extinsa cu cateva zile si va tine din 19 decembrie pana in data de 9 ianuarie.

Pe langa pauzele de productie, BMW face un efort sa isi micsoreze costurile. Compania intentioneaza sa isi reduca cheltuielile cu patru miliarde de euro, pana in anul 2012. Pentru aceasta BMW isi va schimba furnizorii, alegand fabrici din Europa de Est sau Africa de Nord, in functie de calificarea si disponibilitatea fortei de munca din acele regiuni.

Via | JustAuto

Taguri: BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru