BMW Hydrogen 7 pentru Presedintele UE

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 25.04.2008
BMW isi promoveaza noua tehnologie folosita pe Hydrogen 7 la cel mai inalt nivel european.

Esential

700.000 de automobile cu propulsie pe hidrogen vor fi livrate in acest an in Europa.
100 de exemplare va reprezenta prima serie produsa de Hydrogen 7.

BMW Hydrogen 7, prima limuzina de serie propulsata cu hidrogen, i-a fost oferit Presedintelui Parlamentului Uniunii Europene, Hans-Gert Pottering (foto 1 si 2), de catre Dr Norbert Reithofer (foto 2), presedintele al consilului de administratie BMW Group. Ilustrand eforturile Uniunii Europene de a reduce emisiile de CO2, Pottering a acceptat automobilul pentru utilizare institutionala pe o perioada determinata.

BMW Group este una din cele mai importante companii din industria de automobile in ceea ce priveste solutii de propulsie bazate pe surse de energie regenerativa. Responsabilitatea fata de mediu este probata in prezent prin introducerea pachetului de tehnologii BMW EfficientDynamics pentru gama actuala de modele. Pentru 2008 se estimeaza livrarea, numai in Europa, a numai putin de 700.000 de automobile care folosesc aceste tehnologii. Aceasta aduce o economie de combustibil, comparata cu flota din 2006, de aproximativ 150 milioane litri sau 373.000 tone de CO2. In acelasi timp, BMW s-a dedicat in ultimele doua decenii dezvoltarii tehnologiei de propulsie pe baza de hidrogen.

Pe termen lung, pentru combustibil, este de asteptat ca hidrogenul sa inlocuiasca combustibilii extrasi din petrol.

In timpul prezentarii, Dr. Norbert Reithofer a declarat: „Obiectivul nostru este reprezentat de mobilitatea sustenabila. Nu putem realiza aceasta decat cu suport politic si intr-un cadru potrivit. Hydrogen 7 arata ca am facut deja primul pas si suntem pe drumul cel bun. Suntem convinsi ca hidorgenul produs din surse regenerative este sursa principala pentru asigurarea mobilitatii pe viitor. Dl. Presedinte Pottering, suntem incantati si mandrii ca astazi am putut transforma acest concept in realitate.”

Reprezentanti din show-biz, politicieni, lideri politici si multi altii au ales deja BMW Hydrogen 7 ca fiind cel mai eficient automobil care foloseste aceasta tehnologie. Printre cei care au ales acest model se numara: Edward Norton, Printul Albert de Monaco, Will Ferrell, Jay Leno, cantaretul de opera Placid Domingo si multi altii. Alte vedete care au ales sa conduca un BMW Hidrogen 7 sunt Brad Pitt si Angelina Jolie la premiera filmului „Ocean’s 13”; Richard Gere si Sharon Stone la Gala de Pace din Berlin; producatorul filmului „Un adevar incomod” sau Davis Guggenheim (castigator al premiului Oscar pentru cel mai bun documentar).

Automobilul a avut un impact puternic si in Europa printre personalitati precum Michael Glos, Ministrul pentru economie si tehnologie la Germaniei; Gunter Verheugen, Vicepresedinte al Comisiei Europene, bine cunoscuta soprana Anna Netrebko si multi altii. Initial automobilul este produs intr-o serie limitata de 100 de exemplare.

Via | BMW

Taguri: BMW, Hydrogen 7

Comentarii (2)

  • De unde alimenteaza?!?
    De unde alimenteaza?!? Or sa bage hidrogen la pompa ?
    0 0
  • santeti in urma rau.......propulsia cu hidrogen este in uz de vreo 2 ani....primul autoturism ce foloseste acest combustibil este condus de Oliver Pfann, presedintele Linde Gaz, cei care au reusit, impreuna cu BMW, sa dezvolte aceasta tehnologie.....dar asa sunteti voi...:((
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru