BMW M5: sunetul motorului V8 poate fi auzit şi în difuzoare

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.09.2011
BMW oferă pe noul M5 şi o tehnologie inovativă, care preia sunetele motorului V8 şi al evacuării pentru a le transmite în habitaclu prin intermediul sistemului audio.

Clienţii noului BMW M5 se vor putea apropia mai mult de performanţele maşinii lor prin intermediul unui sistem brevetat de constructorul german şi oferit în lista de opţionale. Inginerii bavarezi au gândit un sistem care aduce sunetul motorului V8 în habitaclu.

Botezată Active Sound Design, tehnologia preia sunetul motorului şi îl retransmite în timp real în habitaclu prin intermediul sistemului multimedia. Mai exact, şoferul va auzi în difuzoare ceea ce se întâmplă sub capotă sau la terminaţia evacuării.

Sistemul inovativ procesează datele oferite de unitatea de control a motorului, ceea ce îi permite să redea turaţia motorului şi sunetul acestuia la diferite viteze. Rezultatul este un fundal sonor care copiază fidel trăsăturile motorului V8 şi răspunde brutal atunci când pedala de acceleraţie este la podea.

Active Sound Design distribuie de asemenea unitar zgomotul motorului prin toate difuzoarele sedanului de performanţă.

Caracteristicile sistemului special de redare se ajustează şi în funcţie de modul de rulare selectat de şofer: Sport, Sport+ sau M.

Acestea ascut simţurile maşinii, dar îmbunătăţesc şi sunetul din habitaclu.

via | bmwblog

Comentarii (13)

  • @Germany
    Astia inventeaza toate chestiile de pe pămînt :)
    Sunt fericit ca BMW produce ASA mașini performante :* .
    15 20
  • Monsieur
    @BMW
    Mai au putin si inventeaza si apa calda...fi serios, tu chiar ti-ai pune un astfel de sistem pe masina? Din punctul meu de vedere, aceste sisteme sunt exact pt a lua banii clientului, dar deh, masina sportiva cu sunetul motorului in boxe:) Intr-un singur fel as intelege aceasta optiune, daca masina ar fi electrica:). O zi buna.
    24 10
  • dan_grc
    E o mare tampenie, la ce foloseste acest sistem?? Sunetul motorului in habitaclu trebuie sa fie real, veritabil, M5 nu are nevoie de asa ceva
    17 9
  • Cosmin
    ...
    Reactiile fanilor de pe net la auzul evacuarii noului M5 nu au fost prea bune. Multi regreta vechiul v 10 si sunetul inconfundabil pe care il producea. Ma rog.... mi se pare chiar o tampenie.
    14 4
  • pffff
    Porsche demult are asha optiune!!!
    3 6
  • @
    De abia astept sa se implementeze acest sistem si in cadrul VAG.
    6 10
  • hahahahha
    alt sistem inutil... util ar fi sa nu mai fie deloc zgomot in exterior si sa fie doar in interior pentru trepanatii care se cred piloti de F1 pe strazile din Romania....

    P.S. active sound design - inteleg de unde vin active si sound, insa nu inteleg de unde au scos-o p-asta cu design`ul... ce legatura are!? sau ei aleg nume la intamplare!?
    10 5
  • Inainte sa va pripiti in afirmatii infantile, amintiti-va ca aceste sisteme sunt incercate pana la refuz, trecute prin zeci de pasi ierarhici de aprobare, concepute de oameni platiti sa faca nimic altceva. Incercam un exercitiu logic? M5 este o masina de lux cu un caracter sportiv accentuat. Genul de masina in care se plimba un CEO. Nu este un Ferrari. Astfel o antifonare exceptionala este obligatorie. Butonul M si optiunea de a auzi sau nu sunetul motorului urland prin habitaclu sunt optiuni indispensabile unei asemenea masini. In umila mea opinie.
    6 5
  • dica trica
    - dovada ca e brand de manelisti
    - antifonezi masina ca sa nu mai ai zgomot, apoi redai sunetu motorului in boxe....la ce pana mea o mai antifonezi atunci ?
    - trebuie sa fii dilit rau sa platesti optiunea asta
    6 4
  • LOL
    @Hadouken: cei platiti pentru asa sunt tot cei ce au aprobat si alte idiotenii si nu ma refer doar la BMW. Daca vrei sa ai comfort iti iei M5, daca vrei sa ai sunet te duci si iti iei un ariel atom care are acelasi motor pe care il calaresti.

    Sincer nu are cum orice sistem ar fi acela sa inlocuiasca sunetul original. Asa ca ori dau tobele "mai tare"ori vorba cuiva se intorc manelistii la M5
    4 4
  • Octavian
    asta e pt viitorul m5 diesel :)). Sa isi aminteasca posesorii de bmw cum era pe vremea cand ziceau ca nu pun turbo pe masinile lor, ca nu fac modele m diesel, etc :))
    4 2
  • manelistilor
    fratilor voi mancati ce apucati si voi si vb de bmw'uri vai d curu vostru de asta bmw e cea mai dorita marca d masini ;)) manelistilor
    1 3
  • pisti57
    Dar nu mai simplu si mai adevarat e sa deschizi 2 cm geamul?:)))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru