BMW oferă gratuit manualul utilizatorilor în limba română pentru toţi clienţii mărcii

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.06.2010
Posesorii de autoturisme BMW şi Mini second-hand din ţara noastră care nu deţin un manual al utilizatorului vor putea primi versiunea digitală a acestuia prin intermediul unei campanii a celor de la BMW Group România.

Cei de la BMW Group România au decis să vină în ajutorul celor care şi-au achiziţionat autovehicule BMW sau MINI din afara ţării prin intermediul unei campanii inedite. Aceştia vor oferi gratuit un CD cu manualul utilizatorului pentru toate modelele BMW şi MINI produse începând cu anul 2006 şi pentru modelele BMW X5 produse începând cu 1999, precum şi pentru BMW Seria 7, modelul produs din 2001. Cd-ul respectiv va fi oferit gratuit şi este integral în limba română.

Pentru a putea intra în posesia manualului, utilizatorii trebuie să completeze un formular de pe site-ul BMW – CLICK AICI PENTRU A ACCESA DIRECT ACEST FORMULAR. Odată accesat formularul, proprietarul trebuie să îşi indice numele, adresa, seria şasiului autovehiculului BMW şi informaţii de contact. Cei de la BMW Group România vor expedia gratuit manualul transpus pe CD prin curier, la adresa menţionată în formularul de înscriere. Alegerea unui mediu digital pentru această campanie îi conferă o notă ecologică, deoarece imprimarea manualelor respective ar fi consumat o cantitate ridicată de hârtie, iar clienţii ar fi citit doar câteva zeci de pagini care i-ar fi interesat la momentul respectiv.

Ca sa nu mai vorbim de manualele originale care au fost tipărite şi distribuite la momentul vânzării, ca apoi să fie pierdute de unul dintre proprietari, sau de avarierea acestora din cauza hârtiei din care sunt fabricate şi a locurilor în care sunt depozitate.

"Vrem să fim alături de toţi posesorii modelelor mărcii noastre. Considerăm că manualul de utilizare în format digital poate fi un instrument extrem de util. Este esenţial pentru toţi cei care vor să descopere toate beneficiile pe care le poate oferi un model BMW sau MINI.", a explicat Ingo Reitz, After Sales Manager în cadrul BMW Group România.

În urmă cu ceva vreme, americanii de la Chrysler au derulat o campanie de înlocuire a manualelor tradiţionale de hârtie cu echivalentul lor în format digital. Decizia respectivă se aplica doar pentru vehiculele noi şi nu avea caracter retroactiv – cum este decizia luată de cei de la BMW România. Totodată, această campanie vizează proprietarii de automobile second-hand ce aparţin mărcilor BMW şi MINI într-un mod mai puţin agresiv decât alte campanii ale unor producători care activează pe piaţa din România prin caracterul său gratuit.

Via | BMW

Comentarii (16)

  • mihai2001
    Nu ati prins asa oferta....
    Mori de ras........
    8 7
  • trilaXF
    eu am descarcat acum 1 an un manual in romana pt un c-klasse gratis, fara sa fiu client mercedes de pe site-ul oficial... s-a trezit si bmw acum cu aceasta "super oferta" :)
    10 7
  • le trebuie o carte de colorat cu utlizarea acestei marci.
    s-au facut de ras astia de la bmw cu stirea asta de 2 lei.
    11 5
  • clarkson
    Ce abureala "eco". Daca voiau sa fie "verzi" permiteau descarcarea de pe web, nu ardeau degeaba un CD, a carui productie e poluanta, plus cernelurile cu care e inscriptionat, plus plic, plus benzina consumata de curier.
    Noroc ca ghertoii cu BMW stiu ca "the Internet is for porn" si doar atat, astfel ca n-o sa faca prea multi comanda.
    15 6
  • Cata lipsa de simtire la BMW; ma abtin sa folosesc acele cuvinte care mi-au venit in cap, dar in mod sigur duc la concluzia: comunicare lipsita de bun simt.

    Manualul de utilizare in limba Romana este o obligatie legala la produsele vandute in Romania sau macar un ghid cu instructiuni de folosire.

    Cine dracu a aprobat un asemenea comunicat de presa penibil? Ce urmeaza: BMW livreaza masinile cu tot cu stergatorul spate si oglinda dreapta incluse in pachetul de dotari standard?

    Offff...
    12 4
  • @all
    ati intrat pe un forum dedicat unei marci? nu?! dar zecile daca nu sutele de utilizatori care cauta manuale in limba romana i-ati vazut? nici pe aia asai? Problema manualelor e foarte raspandita, cel putin la noi, la toate marcile posesorii cauta cu disperare manuale si unii mai reusesc sa obtina de pe net in tot felul de limbi.Nu inteleg ce e rau in a oferi GRATIS un manual in limba romana ATENTIE!!! PENTRU POSESORII DE SH!!!

    "Totodată, această campanie vizează proprietarii de automobile second-hand ce aparţin mărcilor BMW şi MINI într-un mod mai puţin agresiv decât alte campanii ale unor producători care activează pe piaţa din România prin caracterul său gratuit."
    6 3
  • Ivanoff
    @mowgli
    Tu unde anume in articolul acesta ai vazut ca se refera la S-H?
    2 8
  • "Totodată, această campanie vizează proprietarii de automobile second-hand ce aparţin mărcilor BMW şi MINI "
    5 1
  • ce stire
    Iar postati stiri din astea de doi lei. Doar doar se apuca lumea de bascalie si poate aveti noroc si o pun si de o cearta...Ca vezi domne, abia acum s-au trezit. Si ce daca? Parca ar conta asta la calitatea masinii.
    Acum ii intreb pe unii care se considera mari experti ca cica au gusturi mai rafinate, nu ca noi astia taranii cu germanele:
    -Lexus ofera asa ceva?
    -Infinity ofera asa ceva?
    -Cadillac ofera asa ceva?
    0 7
  • Multumim BMW
    Noi, comunitatea ghertoilor proprietari de BMW neinmatriculate in RO sau cu kilometri fara numar, iti multumim BMW pentru initiativa. Acum vom sti si noi cum ar trebui sa o intretinem.
    7 2
  • ?!?
    CITROEN... DAAA Citroen are manual in romana deja din 2005
    5 0
  • Ivanoff
    De laudat gestul...
    De laudat gestul...insa cred ca mai intai de toate trebuiau sa puna la dispozitia "clientilor" un abecedar,altfel toata aceasta miscare este inutila,nu credeti?...
    :))
    5 2
  • la cat de lesinati sunt unii conducatori de Bmw-uri le trebuie vreo 10 manuale de utilizare.

    Pe langa manula de utilizare le mai trebuie si Codul Bunelor Maniere scris tot in limba romana ,asta ptr cei care stiu sa citeasca ptr restul imi pare rau...:):).
    1 3
  • dada.Restul care nu sunt posesori BMW au doua creiere in plus si 2 ....
    4 0
  • back to basics,to the very basics
    E ca si cum ai intra in clasa I-a si ai primi Abecedar,si culmea gratis =))))))))) Nu am nimic cu cei de la BMW,dar este o stire care nici macar nu trebuia pomenita,asa macar de ochii si urechile rautaciosilor,care au albume,manuale,etc cu BMW de pe internet de ani de zile.
    1 1
  • @all
    Cred ca nu ati observat un detaliu: "Odată accesat formularul, proprietarul trebuie să îşi indice numele, adresa, seria şasiului autovehiculului BMW şi informaţii de contact"
    ... sasiul, informatii de contact .... sunt date necesare unei campanii mai mari/ample, pentru a putea oferi servicii mai complexe, a putea face un studiu know your client etc. .... ce in final, ar duce la un singur scop: servicii mai bune, satisfactie mai mare a clientului. Cred ca e un pas destul de frumos/inteligent/subtil din partea BMW.
    toate cele bune si frumoase.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru