BMW pregăteşte un monovolum

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.02.2011
Anul 2014 ar putea găzdui lansarea primului monovolum autentic din istoria BMW. Bavarezii încearcă să atragă cât mai mulţi clienţi de partea lor.

Publicaţia germană Auto Motor und Sport anununţă astăzi că BMW se pregăteşte să intre pe un nou segment, unul virgin pentru marca bavareză. Astfel, după ce marca germană a devenit una dintre cele mai deschise la capitolul experimente, X6 şi Seria 5 GT fiind acum modele de design pentru ceilalţi contructori premium de pe piaţă, nemţii vor să intre cu adevărat în segmentul modelelor de familie printr-un monovolum.

Planurile bavarezilor spun că acest model ar trebui să iasă pe piaţă în 2014. Modelul de familie va avea lungimea de circa 4.2 metri, va dispune de tracţiune faţă şi de un spaţiu interior pe cât de voluminos, pe atât de flexibil.

Un alt model interesant pe care Grupul BMW îl va propune în viitorii ani va fi, aşa cum se anticipa, o versiune ceva mai mică a lui MINI. Conform jurnaliştilor germani, un concept al viitorului model va putea fi văzut chiar la Salonul Auto de la Geneva, în 1 martie. Evident, principalul adversar al noului model va fi Smart Fortwo, dar spaţiul interior îi va permite noului mini-Mini să găzduiască 4 pasageri în condiţiile unei lungimi totale de 3.33 metri.

Sub capotă, modelul de oraş va dispune implicit de un motor diesel cu trei cilindri care va aduce consumul la circa trei litri/100 km.

via | Auto-reporter

Comentarii (4)

  • Opinie
    Abia-l astept. Sunt curios ce viziune au bavarezii despre monovolume.
    4 1
  • Dan_GRC
    Sper sa fie un esec monovolumul , poate se vor linisiti
    6 8
  • si eu abia astept
    umblau niste schite foarte interesante pe net acum cativa ani, scaunul soferului si al pasagerului din dreapta erau aproximativ deasupra axei fata. Daca se pastreaza lungimea de 4,2m aceasta configuratie ar fi cea mai ok.
    2 1
  • @ Automarket
    Au aparut primele imagini cu conceptul ce prefigureaza BMW Z2
    http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/255394/
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru