BMW promite un rival pentru Audi A1 pana in 2013

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 09.03.2010
Constructorul bavarez a anuntat ca va dezvolta in viitorul apropiat un model premium de clasa mica, bazat pe platforma viitorului Mini Cooper. BMW va putea astfel sa foloseasca tractiunea fata si sa reduca costurile.

Salonul Auto de la Geneva a generat o multime de intrebari dar si o multime de raspunsuri. Lansarea primului model premium de clasa mica din istoria Audi a ridicat semne de intrebare si in tabara BMW, care se gandeste tot mai mult la nasterea unui rival, gata sa imparta aceeasi platforma si aceleasi compoenente cu fratii de concern de peste Canalul Manecii, si anume MINI.

Norbert Reithofer, presedintele executiv BMW, a recunoscut in cadrul unui interviu acordat la Geneva, ca exista in acest moment planuri pentru un model pozitionat sub actualul Seria 1. Studiile recente au aratat ca inca exista cerere pentru vehicule premium pe segmentul masinilor mici, in ciuda crizei globale.

Daca Audi a lansat A1 iar Mercedes se pregateste sa readuca in atentia publicului ForFour, BMW trebuie sa reactioneze. Bavarezii o vor face curand, cu o noua platforma, capabila sa primeasca tractiune fata sau integrala si sa reduca costurile de productie a doua modele cu identitati diferite: unul in curtea BMW si unul in ograda Mini.

Desi nimeni nu a confirmat aceasta informatie pana in prezent este foarte probabil ca rivalul BMW pentru A1 sa fie o varianta nemteasca a noii generatii Mini Cooper.

Desi modelul britanic este asteptat abia in 2014, bavarezii ar putea aduce in showroom-uri fratele mai mic al lui Seria 1 chiar din 2013.

Ideea unui astfel de model ridica insa numeroase semne de intrebare, legate in primul rand de locatia unde se va produce viitorul model BMW. Avand in vedere faptul ca platforma va fi comuna cu cea a viitorului Mini, este posibil ca pentru productie sa fie desemnata aceeasi uzina din Oxford, motorizarile urmand sa fie furnizate de fabrica Hams Hall.

Daca platforma destinata celor doua noi modele de clasa mica va fi un succes, BMW se va gandi la folosirea ei si pentru dezvoltarea viitoarelor generatii ale lui Seria 1, model despre care nu se stie daca va ramane la traditionala propulsie spate sau va opta pentru tractiune fata.

via | autocar

Comentarii (5)

  • @ Automarket
    Noul Mini Cooper va fi realizat pe platforma lui Peugeot 208 ? Parca a fost o stire pe aceasta tema in urma cu ceva timp, cum ca PSA va furniza platforma noului Peugeot 208 celor de la Mini .
    4 0
  • nu pricep
    de ce sa faca bmw un concurent pt a1? pai mini ce pazeste?
    4 1
  • raspuns
    DA
    http://www.automarket.ro/stiri/bmw-si-psa-vor-crea-o-platforma-noua-26812.html


    207 deja are o platforma foarte buna, pe circuite 207 RC sta la cateva sutimi de secunda in spatele lui CLIO RS si chiar pe unele circuite castiga in fata lui Clio in ciuda faptului ca are 25 de cp in minus.
    4 0
  • @ mowgli
    Intra pe www.autoblog.it si vei vedea un rendering interesant al acestui BMW ce va fi pozitionat sub BMW Seria 1 . Tinand cont ca este facut de Auto Express ( filiala britanica a Auto Bild ), este foarte probabil sa fie foarte apropiat de modelul real ce va debuta in 2013 .
    1 0
  • @dan
    m-am uitat.nu arata rau ;). oricum, stai linistit, nu acuzam pe nimeni de stiri false, ci pana acuma credeam ca bmw nu intra pe segmentu asta ca l-au acoperit cu mini.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru