BMW si Daimler isi vor incheia colaborarea in domeniul hibridelor

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 16.07.2009
BMW si Daimler vor renunta la parteneriatul pe care il derulau pentru dezvoltarea modelelor hibride. Cei doi producatori au creat deja un tren de rulare care este folosit de Daimler.

Constructorii germani BMW si Daimler-Benz isi vor incheia colaborarea pe care au inceput-o in urma cu cativa ani pentru dezvoltarea vehiculelor hibride. Fructul acestei colaborari a fost un tren de rulare hibrid care a fost deja implementat pe modele precum S400 BlueHybrid si ML450 Hybrid. BMW a decis sa renunte la acest parteneriat deoarece considera ca a descoperit o solutie mai avantajoasa.

Germanii de la Auto Motor & Sport pretind ca Daimler doreste sa continue acest parteneriat deoarece ii ajuta pe acestia sa isi reduca semnificativ costurile de dezvoltare. Pe viitor, Daimler pregateste numeroase modele electrice, iar o dezvoltare cat mai rapida a acestora este vitala pentru succesul din urmatorii ani. Cu toate acestea, constructorul german a vandut 4% din actiunile Tesla unui grup de investitii arab, dintr-un pachet de 10% de active.

Via | MotorAuthority

Comentarii (2)

  • rugaminte...
    va rog sa ma lamuriti. nu mai gasesc articolele... Daimler a cumparat candva 10% din Tesla si recent a vandut 4%. Deci momentan detine 6% din Tesla ... e corect?
    0 0
  • mircea
    @moa
    Absolut corect.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru