BMW şi Daimler vor colabora la construcţia cadrelor pentru scaune

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 26.07.2010
BMW şi Mercedes-Benz vor folosi aceleaşi cadre pentru scaunele viitoarelor modele pentru a economisi 200 de milioane de euro pe an. Cu toate acestea, nu vor exista asemănări la exterior între scaunele celor doi constructori.

Oficialii BMW Group au anunţat că vor colabora cu cei de la Daimler pentru dezvoltarea şi producţia de cadre pentru scaune în încercarea de a reduce costurile. Cooperarea dintre cei doi mari producători germani se va axa doar pe proiectarea şi producţia comună a cadrului metalic pe care sunt aplicate toate elementele ce formează un scaun şi nu va implica nicio asemănare exterioară între un scaun folosit de BMW şi un scaun folosit de Mercedes-Benz. Potrivit celor de la Spiegel, parteneriatul de tip joint-venture dintre BMW şi Daimler pentru producţia şi dezvoltarea de cadre pentru scaune va fi realizat în urma unei investiţii de peste 10 milioane de euro şi va aduce economii de aproximativ 200 de milioane de euro pe an pentru cele două companii implicate.

Noile componente vor fi construite de un furnizor comun al celor două mărci şi sunt primele dintr-un şir de piese comune care ar putea fi construite în regim joint-venture pentru a economisi bani. Cu toate acestea, nu există mai mult de 100 de componente care pot fi împărţite de cei doi constructori germani.

Aşadar, vocile care anunţau dezvoltarea comună a unui motor V12 care va fi utilizat atât de modelele Mercedes-Benz, cât şi de modelele BMW nu sunt încă aproape de adevăr.

Pentru moment, nu există informaţii despre componentele care pot fi împărţite de cei doi constructori. Cel mai probabil, colaborările viitoare vor fi axate tot pe componente care nu sunt la vedere şi nu aduc nicio asemănare între modelele BMW şi Mercedes care poate fi percepută cu ochiul liber sau la volan. Vorbim de elemente precum fulii, cleme şi alte componente ascunse privirilor indiscrete care pot aduce economii importante la nivel anual.

Via | AutomotiveNews

Comentarii (7)

  • ...eu cred ca pe viitor parteneriatul se va extinde si la alte componente...si de ce nu si la motorizari...oricum cele doua marci nu au rival asa ca nu calitatea le diferentiaza desi fiecare are ceva mai tare intr-o anumita privinta (eleganta sportivitate) ceea ce face diferenta e...gustul fiecaruia....nu cred ca se pune problema...unei rivalitati la nivel de piata...fiecare vizeaza o clientela anume...e...cu mici exceptii...
    8 1
  • Marius
    Da da...sigur ca da...s-o credeti voi
    Domnule...globalizare ca globalizare.......intelegem, hai treaca de la noi........dar noi, pana la urma, ce mama dracului de produse sau masini mai cumparam?
    OK OK OK, marii smecheri din marile corporatii au numai de castigat, isi permit sa faca cucu mare cand economisesc 200 milioane euro, cum scrie mai sus in articol. Dar noi, care cumparam o masina, cu 50% componente identice.......de fapt ce cumparam?
    Bagabonteala.......dulce bagabonteala.........dar pe banii fraierilor.
    4 7
  • @Marius
    bine zis Bagabonteala ca vine de la BMW
    vagabonteala era de la VAG. :D
    2 3
  • @@Marius
    Vine de la BMW si Mercedes, nu doar de la una
    0 2
  • @HORCH
    Eu cred ca BMW va mari parteneriatul cu Daimler si va fi de lunga durata .
    Deorece BMW produce cel mai bun automobil din lume cele mai inchegate masini si cu cele mai bune mase , dar le vine foarte greu sa se mentina sus, sunt ei lideri mondiali la vanzari si motoare ,oamenii apreciaza masinele BMW dar in fatza sta GRUPUL VAG un grup EXTREM de puternic , BMW nu va putea face fatza mult timp lui VAG GRUP sau mai direct lui AUDI.
    Audi apartine lui VAG dar VAG e mai bogat ca BMW AG de vreo 10 ori,.
    Asa ca BMW nu are de ales cu VAG nu se va uni ca e o turma deja acolo la VAG , dar cu DAIMLER este viitor alaturi de Mercedes-Benz .
    Mercedes are nevoie de motare de la BMW si BMW are nevoie de alte piese de la Mercedes-Benz pentru a reduce costurile de productie .
    Asa dar Colaborarea exista de ceva timp dar se va extinde mult mai mult intre BMW si Daimler, .
    6 3
  • Monsieur
    @BMW
    Scuza-ma dar nu inteleg. De ce are nevoie Mercedes-Benz, de motoarele BMW?
    2 1
  • @monsier
    NU m-am exprimat corect .
    Eu consider si o lume internationala cum BEST ENGINE care se face la MERCEDES-Benz ACASA in STUTTGART (Ostfildern) spun si decerneaza motoarele BMW ca fiind cele mai bune in clasele lor .
    Sunt motoare extrem de Efficente si Dynamice ca sa zic asa intr-un cuvant nu vreau sa ma bag in termeni pe romana greu de explicat.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru