BMW si Ferrari, marcile preferate de barbatii tineri de succes

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 04.05.2010
Un studiu american realizat intre barbatii tineri de succes ai lumii arata ca BMW si Ferrari sunt marcile de lux cel mai apreciate de acestia.

Brandurile auto preferate de tinerii barbati de afaceri de succes (25-30 de ani) sunt BMW si Ferrari. Acesta este rezultatul unui studiu american realizat de compania newyorkeza L2 cu ajutorul a 450 de barbati si femei cu venituri ridicate si foarte ridicate care fac parte din asa-numita "Generatie Y" (nascuti intre 1982 si 1995). Pentru a intari gradul de reprezentare al studiului, in sondaj au intrat barbati si femei din 45 de tari ale lumii, rezultatele putand fi astfel considerate globale.

Conform organizatorilor acestui studiu, rezultatele reprezinta cel mai bun indicator al viitorului brandurilor premium, in conditiile in care este foarte putin probabil ca oamenii de afaceri deja maturi sa-si schimbe radical gusturile in decursul urmatorilor 20-30 de ani.

"Studiul realizat asupra Generatiei Y este un fel de bila din cristal care prezice viitorul pe termen lung al brandurilor. La fel cum reprezentantii Generatiei X (n.r. generatia precedenta, 30-50 de ani) au dictat regulile sectorului de lux in ultimii 20 ed ani, brandurile care rezoneaza cu Generatia Y vor fi noile simboluri ale prestigiului mondial.

Puterea de cumparare a Generatiei Y o va depsi pe cea a Generatiei X pana in 2017", sustine Scott Galloway, profesor de marketing si unul dintre coordonatorii acestui studiu.

Defalcate pe sexe, rezultatele studiului arata ca barbatii sunt extrem de atrasi de brandurile auto (sapte din primele zece pozitii ale preferintelor acestora sunt marci de masini), in timp ce femeile iubesc mai mult brandurile lifestyle si de bijuterii, singurele branduri din industria auto prezente in topul preferintelor acestora fiind BMW, Mercedes si Audi.


PREFERINTELE BARBATILOR

PREFERINTELE FEMEILOR

1 BMW CHANEL
2 FERRARI
RITZ-CARLTON
3 PORSCHE FOUR SEASONS
4 LAMBORGHINI
MARC JACOBS
5 AUDI
CARTIER
6 ASTON MARTIN
BMW
7 FOUR SEASONS
MERCEDES-BENZ
8 MERCEDES-BENZ
W HOTELS
9 RALPH LAUREN
PRADA
10 RITZ-CARLTON
AUDI

via | Canadian Driver

Comentarii (19)

  • Real_Ion
    Ar fi fost rasu lumii ca in top sa fie renault sau Dacia.
    16 13
  • Xeno-SS
    care de succes? Honorius Prigoana sau retardatii aia de pe Dorobanti care au mostenit averile parintilor? Hai sa fim seriosi.Poate sunt mai acid in afirmatii dar sunt realist!
    36 8
  • @Xeno-SS
    Din punctul de vedere al BMW si Ferrari , modul in care au ajuns "tineri de succes" este irelevant . Esantionul mi se pare mic ,doar 450 din 45 de tari , deci 10 oameni de tara ,5 barbati si 5 femei.
    30 1
  • ce dracu ma fac?
    Ce sa ma fac ca nu-s de succes? Trecem pe alta marca, asta e.

    @dpp: nu e mult prietene.E criza!!! hai sa fim seriosi, cati oameni de succes mai sunt? :))
    19 3
  • F-22 Raptor Fan
    Interesant este ca femeile prefera ceva care le ajuta sa iasa in evidenta in randul femeilor, in timp ce barbatii prefera ceva ce ii ajuta sa iasa in evident in randul femeilor. Hoteluri si parfumuri vs masini cu pedigree :)))
    16 0
  • Tiriac Zgarcitul planetei
    la noi de succes este cel care fura mai mult!
    14 1
  • Mircea Mester mai bine puneai stirea asta la stirea zilei, am vazut ca ati schimbat rapid cea cu duster ca se cumpara in echipari mai scumpe.
    3 2
  • Observatie
    Din pacate, cei mai multi dintre posesorii de BMW sunt fitosi inconstineti. Asta poate observa orice sofer pe strada. In plus numarul BMW-urilor care porvoaca accidente a crescut foarte mult... Majoritatea conducatorilor de BMW nici nu au habar ca o masina cu tractiune spate se piloteaza diferit, mai ales in situatiile limita.
    14 3
  • @cucubau
    buna observatie si corecta.
    11 2
  • Bremen
    E si normal sa fie BMW pe primul loc , daca e cea mai sportiva marca de serie din lume.
    11 5
  • juliankkk
    pt cucubau
    domnule cucubau,
    va rpg respectuos sa ne precizati si noua ce masina conduceti!
    p.s.nu spune te rog bmw,pentru ca nu o sa te cred
    1 8
  • da , au luat cate 10 cocalari din fiecare tara si i-au intrebat ce masina vrea fiecare , behemveu sa fie no , bine , nu mai sar fanii bmw sa zica ca a fost data o spaga pe undeva , acuma nu a? no bine , la mai multe succesuri din astea in continuare
    2 5
  • comisar
    BMW inseamna nu numai nume , dar si multa calitate.
    Ador aceasta marca .
    Imi place sa-i umilesc pe cei de la Audi pe la semafoare .
    BMW POWER = Bayer Motor Werke.
    9 6
  • crtrandrei
    @REX
    Nu inteleg cum in anul 2010 un om poate sa scrie niste ineptii. B.M.W este prescurtarea de la Bayerische Motoren Werke, care in romana inseamna Uzina Bavareza de Motoare. B.M.W. REX, cati ani ai? Si spune sincer, ce masina conduce mama ta?
    6 1
  • HA HA HA
    Foarte tare , nu ???!!!! http://www.bmwblog.com/2010/05/04/one-lap-of-america-day-4-hallett-and-tulsa/
    0 0
  • @crtrandrei
    18 ani am
    Tata are X5 si seria5.
    Mama are un jaf de audi TT.
    3 2
  • pentru juliankkk
    Conduc Opel Vectra!
    1 1
  • Precizare!
    Ma refeream la ceea ce se observa limpede pe strada. Am tot respectul pentru acesta marca si , tocmai, pacat ca a incaput pe mainile unor inconstienti care o transforma intr-un simbol al terorii rutiere. Atata tot.
    1 0
  • @cucubau
    a se observa corect
    acidentele ce le mai fregvente sunt cu seria 3 veche si cu ursuleti ,pustani care nu au minte .
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru