BMW şi GM vor colabora la dezvoltarea unui nou motor

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 09.10.2010
Constructorul german BMW împreună cu gigantul american General Motors discută cu privire la demararea unui proiect ce are ca scop crearea unor noi motoare.

Oficialii General Motors şi BMW au discutat cu privire la formarea unei alianţe care va avea ca scop crearea unor noi motoare. "Acesta este primul contact dintre cele două companii, iar până acum nu există progrese vizibile", a declarat o sursă neoficială pentru publicaţia germană Handelsblatt.

Un purtător de cuvânt al americanilor a declarat pentru ziarul german că oficialii companiei discută cu producătorii şi furnizorii pentru a examina o posibilă alianţă, în timp ce bavarezii nu au vrut să comenteze pe seama acestor zvonuri. În ceea ce priveşte noile proiecte ale BMW, aceştia au semnat un acord cu cei de la Saab, prin care constructorul bavarez le va furniza suedezilor motoarele pentru viitoarea generaţie 9-3.

Via | Automedia

Comentarii (6)

  • ...pacat ca nu le dau celor de la Saab si platformele sau macar trenurile de rulare...asa motorul nu se va exprima la fel ca intr-un BMW...
    6 6
  • Ultimul 1.6 diesel de pe Mini apartine integral bmw, semn ca parteneriatul cu pejos se cam aproprie de sfarsit.
    Era si timpul ca doi constructuri de asemenea calibru sa-si dea mana, taberele se contureaza deja
    5 1
  • GM
    De acum istetii vor spune ca BMW are motoare de Chevrolet si Opel ... asa cum debiteaza acum ca BMW are motoare de Peugeot.
    4 2
  • GM vor sa folosesca tehnologie de la BMW cum face si Saab , intrucat GM are mai multe marci de masini , dar BMW are masini mai bune
    9 0
  • pabloo
    Bmw a mai furnizat in trecut motoare pentru Opel. Este vorba de motorul cu cilindreea de 2500 Tds de pe Opel Omega din 1995 - 2001 avand puterea redusa la 131 cp fata de 143 cp cat aveau pe seria 3, 5, si 7 la Bmw
    .
    4 0
  • o porcarie
    vor strica BMW-ul , asa cum a facut Chrysler cu Alfa Romeo
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru