BMW si Mercedes scad in martie cu 17, respectiv 17.5%

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 08.04.2009
Piata auto in regres ii afecteaza pe BMW si Mercedes, care au anuntat scaderi importante la capitolul vanzari.

Vanzarile mondiale ale marcilor BMW si Mercedes-Benz au continuat sa scada in luna martie. Daca bavarezii de la BMW au o balanta de -17% fata de luna martie a anului trecut, Mercedes a scazut cu 17.5%. Diferenta de 5 procente se datoreaza mai ales faptului ca marca BMW nu este foarte dependenta de piata din Statele Unite, una grav afectat de criza economica mondiala.

Per total, marcile Grupului Daimler au scazut cu 16% in luna martie, cu 110.400 de masini vandute in martie 09 fata de 131.500 in martie 08. Totusi, administratorii grupului care inglobeaza marcile Mercedes-Benz, AMG, Smart si Maybach sustin ca vanzarile din luna aprilie vor urca, mai ales datorita lansarii de piata a noului E-Klasse si a lansarii faceliftului pentru S-Klasse.

In ceea ce priveste Grupul BMW (BMW, Mini si Rolls-Royce), scaderea totala din luna martie a ajuns la 17.2%. Cea mai mare scadere s-a inregistrat in dreptul Mini, care a coborat cu 18.5% fata de luna martie 2008.

via | Reuters (inreg)

Comentarii (4)

  • meritati!
    Mai scadeti preturile ca sunteti nesimtiti, respect pentru Audi care si-a dat seama ca piata va fi afectata de criza si uite ca ei au tupeu sa-si sacrifice noul A3, scazandu-i pretul. Oricum sunt de parere ca VW va inlocui una din astea in top 3. Tot respectul pentru VAG si Toyota, astia da constructori! Fiti precauti si la falimentarii de GM!
    0 0
  • ne(simtiti)mti !!!
    nemtii profita de imagine ,cel putin 20% din pret reprezinta BRAND.cei care sunt bolnavi dupa imagine ajung a-si arunca ceva bani pe sigla din botul masinii.lucrez vis-a-vis de dealer vw ,in urma cu o saptamana baietii au iesit in off-road si si-au prezentat sistemul pneumatic la TOUAREG ,vreun V6 cum place la taran .problema e ca s-au intors sub forma caroseria pe 2roti dreapta ,ridicata (garda la sol) celelalte 2 coborata.SUPER ...NU????
    0 0
  • Compenseaza cu China
    In luna martie 2009 vanzarile Mercedes-Benz in China au crescut cu 50 %. Referitor la comentariul despre Touareg, nu stiam ca Romania este cea mai bogata tara din lume in care orice taran are bani sa-si cumpere o masina de 40000 euro. Referitor la cazul descris de MARU, acesta este putin probabil sa se fi intamplat, deoarece din 2002 de cand este prezent pe VW Touareg, Porsche Cayenne si ulterior pe Audi Q 7, nu s-a consemnat nici o defectiune a sistemului pneumatic .
    0 0
  • De ce sa comentezi aiurea?
    Ma bucur sa vad si cate un comentariu inteligent.
    Apropo - nu era mai bine Maru daca munceai si nu cascai ochii peste gard la cei care vand masini, iti scadeau considerabil sansele de a debita prostii.
    Bafta!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru