BMW va înlocui motorul de 2.5 litri cu un turbo de 2.0 litri

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 12.01.2011
BMW Z4 va primi spre sfârşitul acestui an un motor nou, cu patru cilindri, de 2.0 litri, gata să ia locul actualei unităţi de 2.5 litri, regăsite în gamă. Motorul va putea fi întâlnit şi pe viitorul Seria 1.

BMW a anunţat că anul acesta va aduce noutăţi importante în gama sa de motoare. Constructorul bavarez plănuieşte să înlocuiască unitatea pe benzină de 2.5 litri cu o alternativă turbo supraalimentată, în patru cilindri.

Noul motor, cu o capacitate de 2.0 litri îşi va face apariţia pe actuala generaţie a roadsterului Z4, puterea sa urmând să fie comparabilă cu cea a versiunii sDrive23i, adică 204 cai putere. Inginerii bavarezi şi-au propus însă să ofere publicului ceva mai mult cuplu motor şi un consum de carburant redus.

Noua unitate îşi va face loc treptat în toată gama producătorului din Munchen, urmând să se găsească la sfârşitul acestui an chiar şi pe noua generaţie a compactului BMW Seria 1.

via | autoblog

Comentarii (9)

  • Z4 este masina perfecta, arata foarte frumos in comparatie cu TT care este doar o buburuza.
    24 10
  • foarte bine...indiferent de preferinte unde parerile-s...subiective...cand vine vorba de bmw lucrurile devin foarte obiective ,evident in cazul motoarelor care-s ...cele mai eficiente, ma refer la raportul capacitate-putere-consum....in rest....fiecare ce-i place....cat despre acest z4 e...foarte fain1
    13 3
  • ...
    Si sunetul celor 6 cilindri in linie?
    trist
    8 3
  • suna bine 2.0turbo.......
    Z4 este o masina fenomenala.......extrem de frumoasa.......extrem de apreciata.......
    insa 'cate' putea face masina cu V8-u M3-ului??????
    6 3
  • M
    Pai ai M Roadster , aia nu face multe ?
    4 1
  • @tzenu_bmw
    Ai dreptate, la cum arata acest Z4, trebuyia sa aiba si un M de varf care sa rupa tot. Arata prea bine masina.
    3 3
  • @München
    BMW Z4 arata fenomenal . Cred ca e cea mai frumoasa mașina din lume.E mașina perfecta. Referitor la 2.0 benzina cu 204hp abia așteptăm .numai un lucru nu mii clar va fi motor turbo sau natural aspirat? Daca nu va fi turbo si va avea 204 hp suna perfect. Good luck Bayerische Motoren Werke,sunteti cei Mai buni.
    10 7
  • kumite
    .....
    Citeste titlul articolului,bah!
    4 2
  • fulger
    Vai de steaua voastra...pardon ....de elicea voastra de bemveisti...
    Numai prostii aveti in capul ala, voi astia care lingeti toata ziua sigla bemve...
    0 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru