BMW X3 xDrive28i: Crossover-ul primeşte motorul de 2.0 litri şi 245 de cai

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 14.02.2012
BMW a anunţat introducerea motorului TwinPower Turbo de 2.0 litri 245 de cai şi 350 de Nm pe actualul X3. Crossover-ul se bucură de performanţe dinamice şi de consum net îmbunătăţite.

Esential

350 de Nm oferă noul motor de 2.0 litri instalat pe BMW X3.
6.7 secunde îi sunt necesare noului X3 xDrive28i pentru a atinge 100 de km/h.

BMW continuă să transplanteze proaspătul motor de 2.0 litri Twin Power Turbo. Cel mai nou pacient este actuala generaţie a crossover-ului X3, care primeşte sub capota sa noul propulsor cu patru cilindri şi indicativul xDrive28i.

Unitatea îi ia locul vechiului motor pe benzină de 3.0 litri, cu şase cilindri. Deşi dezvoltă cu 12 cai putere în minus, motorul de 2.0 litri dispune de 40 de Nm în plus şi garantează performanţe mult mai bune: acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se face în 6.7 secunde, cu 0.2 secunde mai repede, iar consumul scade de la 9 litri la numai 7.5 litri la 100 de km. Cei 245 de cai putere sunt şi ceva mai eco, emisiile fiind reduse de la 210 g/km la doar 175 g/km.

Pe lângă noul motor, X3 primeşte şi sistemul Driving Experience Control. Acesta poate regla răspunsul direcţiei, sensibilitatea pedalei de acceleraţie, nivelul de intervenţie al ESP-ului şi viteza cu care se pot schimba treptele transmisiei automate. Toate aceste setări pot fi configurate în funcţie de modul de rulare pentru care optează cel de la volan: Comfort, Sport, Sport+ sau Eco Pro.

Nu a fost uitată nici lista echipamentelor de siguranţă, care include acum senzor de avertizare la depăşirea benzii de mers, sistem de citire a semnelor de circulaţie privind restricţiile de viteză şi de depăşire.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • BMW x3
    Urata masina!
    15 18
  • grigore
    @C-G-C
    Arata muult mai bine in realitate! Nu de mult eram pe DN2 si m-a depasit un X3 si multi kilometri m-am tinut de el ca sa-l studiez in miscare... :)

    Noi contemplam, altii savureaza...:)
    20 5
  • Duster
    @C-G-C
    Foarte urata! Mai frumos e Duster-ul si Lada Niva, modelul nou... :)))
    Si prost motorul asta! De ce nu o fi pus un 1.6 aspirat de 105 CP. Ar fi consumat doar 15l la 100 km.
    7 4
  • @grigore
    Ai dreptate, eu am vazut multe si pot sa zic ca arata foarte bine in realitate, se vad formele de pe capota si iti dai seama cum arata. Am vazut si seria 1, acelasi lucru , arata foarte bine. BMW are un design complex, multe forme in comparatie cu AUDi forme simple. AUDi arata bine si in poze si realitate , design simplu.
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru