Bollore cumpara Pininfarina?

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 11.03.2008
Familia Pininfarina ar putea pierde controlul asupra companiei cu acelasi nume din cauza datoriilor in crestere.

Esential

114.9 milioane de euro reprezinta pierderile efective ale companiei Pininfarina in 2007.

Membrii familiei Pininfarina ar putea pierde controlul majoritar al companiei fondate in 1930 pentru prima oara in istoria de 78 de ani a companiei cu acelasi nume. Din cauza debitelor din ce in ce mai mari (185.4 milioane de euro in 2007 fata de 129.9 milioane de euro in 2006), familia Pininfarina a anuntat ca va propune o crestere a capitalului cu 100 de milioane de euro, ceea ce va insemna ca cele 55 de procente detinute in acest moment de membrii familiei vor scadea considerabil. Nu se stie inca procentul pe care Pininfarina il va detine dupa rezolvarea situatiei financiare de criza.

Cel mai probabil, investitorul care va prelua fraiele grupului italian va fi Vincent Bollore, fondatorul companiei care ii poarta numele, cel care colaboreaza deja cu Pininfarina la crearea unei masini electrice in 2010. De fapt, acest proiect este vazut de ambele parti ca unul foarte viabil. Prognozele arata ca viitorul model electric cu patru usi va fi produs in 15.000 de exemplare pe an si ca va scoate grupul italian din gaura financiara in care a intrat de cativa ani.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru