Breaking News: Oferta de preluare pentru Opel

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 19.11.2008
SolarWorld, companie energetica germana, ofera 1 miliard de euro celor de la GM pentru marca Opel.

Esential

1 miliard de euro a oferit SolarWorld pentru Opel.

Compania energetica germana SolarWorld a facut o oferta de 1 miliard de euro pentru preluarea Opel. SolarWorld ofera pentru marca germana detinuta de General Motors 250 de milioane de euro bani lichizi si 750 de milioane de euro in credite bancare.

Compania energetica din Germania intentioneaza sa preia cele patru fabrici detinute de Opel si centrul de cercetare din Ruesselsheim. De asemenea, SolarWorld doreste sa faca din Opel prima companie verde de pe piata auto europeana.

O eventuala tranzactie este determinata de unele conditii extrem de dure. Una ar fi despartirea totala de General Motors, iar a doua efectuarea unor plati compensatorii de 40.000 de euro pentru fiecare angajat Opel, lucru care ar duce la o suma de un miliard de euro.

SolarWorld, care asteapta si lichididatile promise de guvernul german pentru Opel, nu a specificat cine va plati compensatiile pentru angajatii Opel.

Oficialii Opel au declarat ca nu pot face nicio declaratie cu privire la aceasta oferta in acest moment.

Via | AFP

Taguri: GM, Opel

Comentarii (10)

  • george
    IN SFARSIT, IZBAVIREA...
    Daca mai treceau cateva luni, nu mai aveau pe cine sa salveze...
    0 0
  • Robert
    Opel
    Am citit in presa germana ca si Daimler AG sunt interesati de Opel.Oficialii Daimler vizeaza o colaborare Mercedes-Opel similara celei dintre VW-Audi.
    0 0
  • Opel
    Desi cei de la GM au afirmat ca Opel nu este de vanzare,in viitorul nu foarte indepartat s-ar putea sa se razgandeasca.De cand au hotarat mondializarea marcii Chevrolet,in multe situatii modelele Opel concureaza cu cele Chevrolet.Cred ca in Europa ar fi suficient pentru GM sa fie reprezentat doar de doua marci si anume Chevrolet si Saab.
    0 0
  • Marius
    Despre globalizare
    Daca sunteti atenti, globalizarea auto e acum la moda pe fiecare continent. Fiecare cu pi.da ma-sii, mai pe romaneste.
    La americani, GM - Ford - Chrysler sunt ca si falimentari. Si-au vandut actiunile peste tot, au vandut cam toate brandurile detinute si de la europeni si de la japonezi. Or sa scape si de Opelul asta.
    La asiatici, cam toate marcile au actionariat japonez majoritar. Practic si-au recuperat brandurile lor, vandute acum 10-20 de ani.
    La europeni, cred ca indienii si chinezii vor cumpara tot. Se mentin marcile profitabile, iar cele cu probleme ies la vanzare. Cred ca Aston Martin ajunge la Mercedes, Volvo si Saab la vreun fond de investitii, iar Opel ramane in patria mama Germania. :P
    0 0
  • baubau
    Eu zic ca daca e vreo marca (dintre cele detinute de GM) care poate supravietui fara GM atunci asta e cu siguranta Opel. Au probabil cele mai bune masini in toate categoriile: Corsa este lider la clasa ei, Insignia va fi la fel dupa cu se vad lucrurile (pacat ca a fost scoasa in timpul crizei asteia ca altfel rupea toate recordurile la vanzari la clasa ei), iar noul Astra va fi exceptional (va reprezenta aceeasi schimbare radicala fata de vechiul Astra pe care ati vazut intre Insignia si Vectra). Toate acestea insemana ca vanzarile Opel sunt asigurate 3-5 ani de aici incolo. La astea mai adaugati si faptul ca firma si-a redus costurile foarte mult fiind acum mult mai competitiva. Daca se vor desparti de GM le va fi cel mai bine.
    0 0
  • plumbiX
    Daca i-ar prelua SolarWorld si ar face vehicule electrice ar rupe gura targului. Eu cred ca se va gasi o solutie si Opelul o sa ajunga mare.
    0 0
  • Functionarul
    OPEL
    OPEL este o marca cu obraz, face masini destul de reusite iar intretinerea si fiabilitatea sunt asa mai pt romani. Pt banii pe care-i cere un opel chiar face ! OPEL este defapt adevarata masina a poporului. Singurul lucru pt care nu-i sufar este ca au fabrica la unguri si nu au deschis si la noi. Dar mai mult ca sigur nu este vina lor ci a jegurilor din romania care posibil sa fi cerut niste comisioaneee si niste favoruri de le-a trecut rapid nemtzilor. Uitati-va in jurul romaniei sa vedeti cate fabrici au alte tari foste comuniste - nu mai vorbim de cehia si slovacia, polonia - bulgaroii nu intra in discutie
    0 0
  • Razvan
    Abia astept ... !!!!
    Cat o fi Opelul de european, cu fabrici in EU si angajati germani sau din EU, tot masina americana e in ochii mei, adica varza! Si porcaria sa faca BLS cu platforma de Vectra veche, haine de Caddy si pret cu inca 50 % clar arata ca's nebuni de tot GM. Saab 9.3 e mai simpatic dar si ala e °premium°, adica f scump comparativ cu platforma tehnica folosita. Daca aceasta companie germana preia Opel, o sa am din nou credinta ca Opel e masina germana, si de la urmatorul model scos (daca se concretizeaza tranzactia) voi privi altfel aceasta noua marca germano-germana. Mult succes ptr tranzactionare ! Si vorba cuiva de pe aici, intr'un an maxim, o dadea GM pe degeaba ptr ceva lichiditati ... din pacate, cum a facut Ford cu Aston Martin : a platit o groaza de bani sa cumpere marca si a dat-o la jumatate de pret.
    0 0
  • OPEL
    sunt si eu de acord cu multi de aici ...... colaborarea cu GM nu cred k le va aduce prea multe beneficii daca continua... cand spui OPEL asociezi langa Germany... iar GM e ca o insecta enervanta in okiul meu cu care privesc OPEL-Germany :D
    0 0
  • mai-mai
    SA VANDA AMERICANII OPEL? PACAT......SE VA TRANSFORMA IN BERE SI CARNATI..............
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru