Bugatti a inregistrat design-ul lui 16C Galibier

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 23.12.2009
In incercarea de a preveni clonele chinezesti, Bugatti a inregistrat design-ul conceptului 16C Galibier la Oficiul Mondial pentru Protectia Proprietatii Intelectuale.

Pentru a preveni o eventuala copie chinezeasca, cei de la Bugatti au inregistrat la Oficiul Mondial pentru Protectia Proprietatii Intelectuale design-ul lui 16C Galibier Concept. Desi modelul nu este inca definitivat pentru productie deoarece francezii asteapta sa primeasca suficiente comenzi, acestia prefera sa evite posibilitatea unei copii chinezesti. Cel mai elocvent exemplu al temerilor pe are le au cei de la Bugatti ar fi copia dupa Rolls Royce Phantom, pe care au creat-o cei de la Geely cu modelul GE.

Cei de la Bugatti au inregistrat doar design-ul conceptului, ceea ce inseamna ca modelul de productie va fi diferit si ca nu a fost prefigurat de catre aceste schite sau de conceptul prezentat acum doua luni. Productia lui Bugatti 16C Galibier ar putea debuta abia in 2012, dupa ce productia lui Veyron va fi incheiata in toate versiunile sale. In cazul in care va intra in productie, 16C Galibier va fi produs in 300 de exemplare pe an. In momentul intrarii sale in productia de serie, Bugatti 16C Galibier va deveni cel mai rapid sedan de productie din lume.

Modelul Bugatti este echipat cu acelasi motor W16 de 8.0 litri care este montat pe Veyron, dar in versiune 16C Galibier acesta dezvolta doar 800 CP. Supraalimentarea este realizata in doua trepte, iar transmisia acestui model va fi o unitate cu opt trepte construita de germanii de la ZF.

Viteza maxima a lui Bugatti 16C Galibier va fi de 350 km/h, iar acceleratia 0-100 km/h nu a fost inca dezvaluita.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru