Bugatti Veyron ar putea avea o versiune de 1200 de cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 20.05.2010
Una din ediţiile de adio ale supercarului Bugatti Veyron ar putea primi sub caroserie un total de 1200 de cai putere, storşi din acelaşi motor W16 de 8.0 litri.

Esential

1200 de cai putere ar urma să dezvolte cel mai puternic Veyron.

De fiecare dată când s-au făcut speculaţii pe marginea unei versiuni mai potente a actualului Bugatti Veyron, ne-am ales cu o ediţie specială, cu o vopsea sau un interior personalizat. Să sperăm că nu şi de această dată, pentru că noi detalii despre un Veyron de 1200 de cai putere încep să prindă contur.

Ferdinand Piech, preşedintele consiliului de administraţie al grupului Volkswagen, a susţinut recent un discurs în cadrul Universităţii din Viena, pe parcursul căruia a făcut aluzii la o potenţială "versiune de performanţă" a supercarului Bugatti.

În prezent, motorul W16 de 8 litri este capabil să ofere 1001 cai putere, însă s-a vorbit în nenumărate rânduri despre potenţialul neexploatat complet al unităţii. Inginerii susţin că se poate stoarce o putere totală de cel puţin 1200 de cai, resurse care ar influenţa radical performanţele supercarului şi ar împinge şi mai mult limita vitezei pe care o poate atinge Veyron în prezent, adică 407 km/h.

Deşi Piech nu a oferit mai multe detalii despre proiect şi nici nu a confirmat existenţa lui, pare normal ca Veyron să îşi încheie cariera cu o versiune de performanţă de 1200 de cai putere, produsă în ediţie limitată.

via | autoblog

Comentarii (6)

  • Nebunu'
    nup...
    e nevoie de mult mai multa putere pentru a influenta performantele existente acum. 200 de cai in plus vor duce masina undeva la 414 km/h , in timp ce cu un pachet aerodinamic intens studiat pot depasi bariera de 425km/h.
    8 0
  • Bugatii
    Masina ramane o realizare de varf, dar domeniul ei sunt in special autostrazile, pe circuit sau drumuri virajate e depasita de multe supercaruri mai putin puternice, gen Ferrari 458 Italia, Scuderia, Pagani Zonda F sau Porsche 911 GT2.Despre cat poate atinge in linie dreapta cu inca 200CP e alta poveste(Mclaren F1 are 627 de cai si ajunge la 387km/h, iar in 1938, Mercedesul W125 al lui Rudi Caracciola cu 646CP si 750Kg a atins 432km/h pe autostrada Frankfurt-Darmstadt)...
    20 3
  • Gospodarul
    @ Bernd
    Bine punctat stimabile ... vad ca stai bine la capitolul Mercedes
    6 3
  • @gospodarul
    Nu numai Mercedes.Daca observi in poza de la avatar e un AutoUnion Type C(ultimul conceput de Ferdinand Porsche) special pregatit pt a dobori recordul de viteza pe autostrada stabilit de Mercedes(din pacate nu s-a intamplat, dar pilotul emblema al echipei, Bernd Rosemeyer a murit la volan la numai 28 de ani).
    12 3
  • Volkswagen Group to Buy Italdesign Giugiaro?
    http://carscoop.blogspot.com/2010/05/volkswagen-group-to-buy-italdesign.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Carscoop+%28CARSCOOP%29
    Thursday, May 20, 2010
    0 6
  • @turbo
    ai intarziat cateva zile
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru