Cadillac CTS-V, invins de Panamera Turbo pe Nurburgring

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 12.07.2009
Porsche Panamera Turbo a reusit sa doboare recordul de timp inregistrat de Cadillac CTS-V pe celebrul circuit de la Nurburgring.

Porsche Panamera Turbo si Walter Röhrl, o legenda a raliului, au detronat timpul modelului Cadillac CTS-V pe circuitul de la Nurburgring/Nordschleife, devenind astfel cel mai rapid sedan pe asfaltul din “iadul verde”. Modelul produs de Porsche a reusit un timp de 7 minute si 56 de secunde, cu trei secunde mai putin decat cel obtinut de modelul american de performanta: 7:59:32.

Porsche Panamera Turbo are un motor V8 supraalimentat de 4.8 litri care dezvolta 500 CP la 6000 rpm si un cuplu motor de 700 Nm. Panamera Turbo accelereaza de la 0-100 km/h in 4.2 secunde, iar cu pachetul pentru performanta Sports Chrono automobilul poate ajunge la viteza de 303 km/h.

via | carscoop.blogspot.com

Comentarii (4)

  • 3 seconds
    3 secunde mai putin....
    5 1
  • The best
    Cel mai bun sedan. Cel mai bun.
    4 0
  • si cand spuneam ca cts-v ul este cel mai rapid sedan pe nurburgring nu m-ati crezut.
    am inteles ca se pregatese o versiune mai puternica a lui panamera poate un turbo s, bravo porsche
    5 0
  • BREAKING NEWS ! Acordul dintre Porsche Automobil Holding SE si statul Qatar a fost finalizat
    Acordul dintre Porsche Automobil Holding SE si statul Qatar a fost finalizat, el urmand sa fie semnat in zilele urmatoare . Dupa cum stiti Porsche Automobil Holding SE detine 51 % din actiunile grupului VW si 100 % din constructorul de masini sport Porsche AG . Aditional Porsche Automobil Holding SE mai detine si 24 % optiuni din grupul VW care in momentul cand sunt exercitate se traduc prin 20 % din actiunile grupului VW . Acordul dintre Porsche Holding si Qatar prevede ca pentru 7 miliarde de euro statul arab sa preia intre 20 si 25 % din actiunile Porsche Automobil Holding SE si cele 24 % din optiunile VW . Pentru a le exercita arabii vor mai trebui sa scoata din buzunar cateva miliarde euro . In afara acordului dintre Porsche Holding si Qatar, grupul VW si-a inbunatatit serios oferta pentru 49.9 % din Porsche AG oferind 6 miliarde euro fata de 4 miliarde anterior . In aceasta duminica familiile Porsche si Piech ce detin 100 % din Porsche Automobil Holding SE s-au intalnit la Salzburg pentru a dezbate atat acordul dintre Porsche Holding si Qatar cat si vanzarea catre VW a 49.9 % din Porsche AG . Daca aceste doua intelegeri vor fi aprobate, datoria de 9 miliarde euro acumulata de Porsche Automobil Holding SE va fi stearsa complet, in plus Porsche Holding ramanand si cu 4 miliade euro in conturi . Noua structura a actionariatului grupului VW va fi asadar urmatoarea : 51 % din actiuni Porsche Automobil Holding SE, 20 % din actiuni landul Saxonia Inferioara (care isi pastreaza in continuare dreptul de veto), 20 % din actiuni statul Qatar si aprox 9 % din actiuni sunt inca disponile pe piata fiind tranzactionate la bursa de la Frankfurt .
    14 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru