Cadillac va ramane in vanzare pe doar 10 piete europene

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 26.03.2009
General Motors a decis sa scoata din vanzare Cadillac din jumatate din pietele europene in care marca este reprezentata.

General Motors va retrage brandul de lux Cadillac de pe mai mult de jumatate dintre pietele europene in care acesta este reprezentat in acest moment. Din cauza faptului ca vanzarile modelelor sale nu se ridica la nivelul targetat de grupul american, marca va ramane in picioare exclusiv in tarile europene in care aceasta a reusit sa se bata cu succes cu brandurile premium germane BMW, Audi si Mercedes. Printre acestea se numara Marea Britanie, Elvetia sau Rusia.

"Cadillac va ramane cu circa 10 piete", a declarat un purtator de cuvant GM Europe pentru Automotive News, fara a nominaliza tarile in care marca nu va mai fi prezenta oficial.

General Motors a vandut in Europa in 2008 cu putin peste 4500 de masini, desi targetul companiei care se ocupa de distibuirea acestei marcii, Kroymans Import Europe, a fost de 7500 de unitati.

via | Automotive News (inreg)

Comentarii (1)

  • george
    MAI BINE LE-AR INCHIDE PE TOATE...
    Daca in 2008 abia au vandut 4500 de bucati, adica destul de mult sub target cand conditiile de piata erau radical diferite, in 2009, si probabil destul de multi ani de-aici incolo, vor vinde cu mult mai putin...La asemenea cifre de vanzari, nu acoperi nici macar facturile de telefon ale dealership-urilor...

    In alta ordine de idei, daca in Rusia ar fi posibil ca brandul Cadillac sa puna oarece probleme lui BMW, Merc & Audi fiindca grobianismul rusesc se impaca foarte bine megalomania americana, imi vine extrem de greu sa cred ca acest lucru s-a intamplat pe piata din GB si CH...De fapt, la o cifra de vanzari de 4500 de buc la nivelul intregii Europe, market share-ul lui Cadillac in cele 2 tari nu poate fi decat insignifiant comparativ cu cei 3...chiar si numai pe segmentul superior...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru