Cainii latra, ursul merge: Vanzarile Toyota cresc cu 15.3% in ianuarie

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 23.02.2010
Toyota a anuntat ca vanzarile sale la nivel mondial au crescut cu 15.3% in luna ianuarie, totalizand astfel 537.454 de unitati livrate la nivel mondial.

Esential

537.454 de vehicule a livrat in luna ianuarie Toyota, la nivel mondial.

Desi imaginea Toyota a avut mult de suferit in ultima luna din cauza recall-urilor repetate, constructorul japonez a inregistrat o crestere a vanzarilor surprinzatoare la nivel mondial. Luna ianuarie le-a adus asiaticilor o crestere de 15.3% a vanzarilor, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce inseamna 537.454 de unitati livrate pe intreg mapamondul, fara a socoti subsidiarii Hino si Daihatsu Motors.

Cel mai mare constructor mondial a vandut 416.411 exemplare in afara Japoniei, adica cu 8.8% mai mult decat in ianuarie 2009. Acelasi lucru s-a intamplat si pe piata locala, unde Toyota a castigat 121.043 de clienti, in crestere cu 45.3%. Constructorul japonez a declarat intr-un comunicat de presa ca impreuna Daihatsu si Hino productia la nivel mondial a urcat cu 46.5% pana la un total de 716.570 de unitati.

Rezultatele excelente din ianuarie s-ar putea sa nu se repete si in februarie, aprecierea publicului urmand sa cada dupa cele aproape noua milioane de vehicule rechemate srvice.

via | AFP

Comentarii (5)

  • ianuarie 2010 vs ianuarie 2009
    Cresteri in luna ianuarie 2010 au avut majoritatea constructorilor auto, majoritatea avand cresteri mai mari decat Toyota . Cauza acestor cresteri ? Vanzarile auto in luna ianuarie 2009 au fost DEZASTRUOASE ! Prin urmare, este oarecum normal ca in ianuarie 2010 sa avem cresteri, principalele economii din lume dand semne de redresare . Ca o comparatie, in luna ianuarie 2010, VW Group a avut o crestere de peste 40 % .
    18 7
  • george
    CIFRE IRELEVANTE
    Pe langa ce a spus @Alex, mai trebuie tinut cont si de faptul ca masinile livrate in ianuarie sunt comandate, de regula, cu vreo 2 - 4 luni inainte. Adica inainte sa se sparga buboiul pedalei de acceleratie.

    Efectele adevarate ale recall-ului/urilor se vor vedea abia pe la jumatatea lui 2010...Si numai daca povestea se opreste aici. Ca vad ca tot apar diverse zvonuri si vorbe care nu fac decat sa-i impinga si mai adanc in hazna pe cei de la Toyota...
    18 6
  • adrian
    "Da-i Doamne romanului mintea de pe urma"
    Ce-mi place mie cand romanul se bucura de necazul altuia, vezi cei 2 antevorbitori ai mei! Daca primul a facut o afirmatie cat de cat utila, cel de-al doilea nu s-a putut abtine sa nu puna putina sare pe rana, cu zvonurile si vorbele si impinsul in hazna, de parca abia asteapta sa cada Toyota in prapastie. Doamne, da-le "succes" in viata pe masura rautatilor, ca nu se mai satura de ele!
    Nu sunt nici dealer Toyota, nici fan Toyota, dar nu ma pot bucura nicidecum la necazul altuia, mai ales cand stiu sa gandesc si global - cade Toyota, cad o gramada de furnziori care depind de ei, prin urmare o sa avem iar o mica criza in lumea auto generata de caderea unui astfel de colos. Apropo, poate nu stiati, exista multi furnizori care au fabrici si in Romania, prin urmare n-ar fi exclus sa va pierdeti si voi serviciul daca pica Toyota sau un alt constructor de calibrul asta, asa ca aveti grija ce va doriti, ca va prinde globalizarea din urma si va trage un sut in bijuterii de nu stiti ce v-a lovit!
    7 14
  • george
    DA-I DOAMNE RUMANULUI MINTE, DE ORICARE
    @ adrian

    Incerc sa-mi dau seama cum ai ajuns tu la concluzia halucinanta ca eu (sau Alex) m-as fi bucurat de necazul Toyota. Cred ca ai o mare problema de logica.

    Ceea ce am spus eu erau niste observatii de bun simt, ce-i drept, folosind niste metafore foarte expresive...Daca nu crezi ca e asa, te rog sa argumentezi bine ceea ce afirmi.

    Daca spuneam ceva de genul "Toyota e varza si masinile facute de ei sunt de tot...noroiul si ma bucur tare ca au dat de dracu`" atunci aveai dreptate. Asa, vorbesti doar sa te afli in treaba...

    La fel ca si atunci cand spui ca daca da Toyota faliment, vom avea (poate) si noi de suferit. Asta dovedeste ca nu cunosti ce se intampla in industria asta...Eu nu vreau ca Toyota sa dea faliment, dimpotriva. Motivul e insa altul decat in cazul tau: lipsa competitorilor de anvergura le permite celor ramasi in piata sa-si "faca de cap" ceea ce se traduce in dezavantaje de tot felul pentru client.

    Sa ai parte de "succesuri" direct proportionale cu acuratetea rationamentelor tale!
    15 3
  • imi place toyota
    am toyota si e super. Urmatoarea masina ce o s-o cumpar va fi tot toyota. Pentru mine e cea mai buna din lume. Si germanii o recunosc. Nu uitati ca sunt facute de oameni si greseli sunt peste tot, se mai intampla. Dar ganditi la general, toyota si-a castigat respectul de mult timp in Asia si de putin timp in Europa, dar a avut cu ce. Cine se lauda cu cele mai bune motoare de turatie?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru