Canadienii aduc un supercar de 750 CP la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 10.09.2009
Canadianul Luc Chartrand isi va prezenta creatia la Salonul Auto de la Frankfurt din aceasta toamna. Acesta a creat un supercar de 750 CP care are o masa de 1.149 kilograme.

Canadienii de la HTT au creat un supercar pe care l-au intitulat Plethore LC 750, care va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt de saptamana viitoare. Creatorul acestui model este Luc Chartrand, care a plecat pe drumul de a isi construi propiul supercar de productie in anul 1995. In forma in care va fi prezentat la Frankfurt, HTT Plethore LC 750 este inca un prototip, dar ar trebui sa fie disponibil intr-o versiune de productie in decursul anului viitor.

Supercarul Plethore LC 750 este echipat cu un motor V8 LS9 supraalimentat, care are o cilindree de 6.2 litri si provine de pe Corvette ZR1. Canadienii au reusit sa obtina nu mai putin de 750 CP si 888 Nm din puternica unitate V8. Propulsorul de 750 CP este cuplat unei transmisii manuale cu sase trepte. Performantele acestui model nu au fost dezvaluite inca, dar exista posibilitatea ca supercarul canadian sa fie mult mai rapid decat Corvette ZR1.

Masa acestui model este de 1.149 de kilograme, nivel similar cu cel al lui Mazda MX-5.

Aceasta proprietate ii confera lui HTT Plethore LC 750 un raport putere/greutate extrem de bun. Lungimea acestui supercar este de 4.597 milimetri, pe cand latimea este de 2.2606 milimetri. Ampatamentul acestui model este de 2.921 milimetri, iar inaltimea lui Plethore LC 750 este de 1.143 mm. Latimea supercarului canadian este deosebit de mare, si ofera un centru de greutate extrem de scazut si un nivel extrem de bun al stabilitatii, dar ar putea aduce anumite probleme proprietarilor in privinta manevrarii prin spatiile inguste.

Unul dintre elementele interesante ale acestui model este aranjamentul scaunelor, inspirat de cel al lui McLaren F1. Pe langa asta, modelul Plethore LC 750 are usi cu deschidere verticala, similare cu cele prezente pe Koenigsegg CCX. Numeroase elemente ale caroseriei sunt fabricate din fibra de carbon, ceea ce justifica masa extrem de redusa a acestui model. Principalele materiale prezente la interior sunt pielea si fibra de carbon, care ii confera un aspect simplu, dar extrem de sportiv acestui supercar.

Via | Autoblog

Comentarii (6)

  • 750cp
    arata detul de bine, si este f. usor!!
    1 3
  • am vrut sa spun "destul'
    1 3
  • alex&george&roland_st
    De acord cu bunul meu prieten BMW_CS,care sper ca isi aminteste de mine.
    0 2
  • @alex&george&roland_st
    sigur ca da
    0 3
  • Sleepy
    Meccan Exciter
    Mai exista un proiect de supercar care va fi construit tot in Canada.
    Momentan se cauta investitori in proiect.
    Dar masina va fi cu 50% mai ieftina decat Plethore si ca motor va avea un V8 GM Duramax pe biodiesel, si probabil va fi AWD.
    Cam asa arata proiectul 3D al masinii.
    http://fc08.deviantart.com/fs44/f/2009/105/a/d/Meccan_Exciter_360_by_LucianP.swf
    0 0
  • sleepy
    Link
    Scuze pentru link
    Asta merge sigur
    http://yfrog.com/14exciterhardtop3j
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru