Carlos Ghosn: "2012 va fi un an record pentru industria auto"

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 26.01.2012
Carlos Ghosn, şeful Renault-Nissan, a declarat că anul curent va fi record pentru industria auto pe pieţele din Statele Unite ale Americii, China şi majoritatea pieţelor emergente.

Carlos Ghosn, şeful Alianţei Renault-Nissan, a declarat că toate pieţele din lume vor creşte cu excepţia Europei. Afirmaţia sa a fost publicată în cadrul unui interviu acordat celor de la Automotive News, iar estimările sale vizează atât Renault-Nissan, cât şi piaţa auto la modul general. Mai mult decât atât, Ghosn estimează creşteri în Statele Unite ale Americii, Chia şi majoritatea pieţelor emergente.

Ghosn este la cea de-a treia declaraţie privind anul 2012 şi aşteptările sale în privinţa anului curent. În noiembrie 2011, Ghosn spunea că anul care va urma va fi un an record pentru industria auto cu excepţia cazului în care va mai fi încă o criză financiară. Ulterior, Carlos Ghosn a declarat că prevede un an record pentru Renault şi pentru Nissan în 2012, totul în condiţiile în care cele două mărci au vândut un total de 8.03 milioane de unităţi în 2011.

"N-am nicio îndoială că piaţa din Europa va suferi o cădere în 2012. Problema este cât de mare va fi respectiva cădere.

Europa este o zonă cu oameni sofisticaţi şi experimentaţi. Nu cred că vor lăsa piaţa să ajungă la colaps şi mă aştept să facă tot ce pot să evite acest lucru. Din punct de vedere strategic, este mai bine să ne concentrăm pe piaţa din China decât să intrăm pe piaţa din Statele Unite ale Americii cu Renault.", a declarat Carlos Ghosn, şeful Alianţei Renault-Nissan.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru