Carlos Ghosn: "Vom vinde 1.5 milioane de maşini electrice până în 2016"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 28.10.2011
Şeful Alianţei Renault-Nissan susţine că până în 2016 grupul va vinde 1.5 milioane de maşini electrice. Ţinta companiei este de a deveni lider în segmentul automobilelor electrice.

Esential

1.5 milioane de maşini electrice va vinde Alianţa Renault-Nissan până în 2016.
500.000 de baterii pe an vrea să producă Renault-Nissan până în 2015.

Deşi Marchionne se arată circumspect în ceea ce priveşte beneficiile directe ale lansării unui model electric, Carlos Ghosn, şeful alianţei Renault-Nissan, este de altă părere. Ghosn susţine că grupul franco-nipon va putea vine aproximativ 1.6 milioane de maşini electrice până în 2016.

Strategia lui Ghosn este diferită de cea a lui Marchionne, grupul său intenţionând să investească nu mai puţin de 4 miliarde de dolari până în 2017, în dezvoltarea vehiculelor cu impact ambiental redus. "Chiar dacă nu am fost pionierii dezvoltării modelelor hibride, ne dorim să fim liderii pieţei de automobile electrice", a declarat Ghosn.

Şeful Renault-Nissan este convins că publicul se va obişnui repede cu folosirea modelelor electrice, mai ales cu autonomia redusă şi timpul mare de încărcare, piedici greu de surmontat în prezent, cel puţin pentru omologul său de la Fiat-Chrysler.

După actualul Nissan Leaf, care a reuşit deja să ajungă în garajul a 15.000 de clienţi, vor urma alte trei modele electrice până în 2016.

Alături de acestea va fi dezvoltat şi un hibrid ce poate fi alimentat la priză. Grupul îşi propune şi extinderea producţiei de baterii la toate uzinele sale engleze, franceze şi portugheze pentru a putea ajunge la o cadenţă de 500.000 de unităţi pe an, până în 2015.

Ofensiva electrică va avea un scop bine definit, şi anume acela de a reduce media de emisii cu 20% şi pe cea a consumului cu 35%.

via | automotivenews

Comentarii (1)

  • Imi place Carlos Ghosn. E mult mai deschis la minte omul.
    18 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru