Cea mai mare despagubire auto din istoria Marii Britanii: 335.000 de euro

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 25.03.2010
Un Pagani Zonda avariat in Aberdeen a adunat cel mai mare deviz de raparatii pentru o masina care nu a fost considerata dauna totala: 335.000 de euro.

Esential

335.000 de euro este suma daunelor platite de asiguratorul britanic pentru repararea exemplarului Pagani Zonda avariat.

Compania de asigurari Aviva a achitat cea mai mare despagubire pentru daune auto din istoria Marii Britanii. Aceasta se ridica la 300.000 de lire sterline (aproximativ 335.000 de euro) si acopera dauna produsa de un sofer din Aberdeen care a intrat intr-o casa in luna septembrie 2009 cu un Pagani Zonda. 

Desi numele celui care se afla la volan in momentul accidentului a fost tinut secret, publicatiile din Scotia afirma ca acesta este nimeni altul decat Sir Jackie Stewart, triplul campion mondial la Formula 1. Masina se afla in test drive, proprietarul de drept al acesteia fiind Gareth Jones. Purtatorul de cuvant al fostului pilot de Formula 1 a negat insa faptul ca acesta ar fi fost implicat in vreun accident.

Este foarte interesant faptul ca masina costa noua 500.000 de lire (560.000 de euro), insa asiguratorul nu a dorit sa claseze cazul la daune totale, preferand sa trimita masina la Modena pentru reparatii capitale.

"Desi masina a avut avarii foarte mari, Aviva a decis ca masina as fie reparata si a facut toate aranjamentele ca aceasta sa fie transportata la Modena, locul in care Pagani produce masinile sale.

Exista doar 10 exemplare Pagani Zonda produse intr-un an si fiecare este realizat cu un efort enorm si cu o atentie deosebita", a declarat purtatorul ed cuvant al companiei de asigurari.

 

via | BBC

 

 

Comentarii (7)

  • casco
    Ma intreb cat ar fi durat un accept de plata daca avea masina asigurata in romania? :D
    18 2
  • casco
    nu creca statea mult... veneau aia de la antifrauda si ziceau ca a fost facatura si gata, caz rezolvat nu se despagubeste;)
    25 1
  • Prost sa fi noroc sa ai !
    3 3
  • din franta
    blabla
    rca plateste despagubire facut la casa unde ai intrat pagani , nu masina, casco plateste pentru reparatia de masina
    2 2
  • Andrei
    Re:
    Sunt curios cat a fost asigurarea CASCO anuala.
    4 1
  • re:
    la nu stiu ce emisiune cu masini, cred ca top gear, se interesau sa asigure o masina de 1 mil de euro, cred ca era ferrari...oare cat costa asigurarea?
    1 1
  • @din franta
    Nu scrie nicaieri in articol ca a platit despagubire pe RCA, zice ca a platit cea mai mare despagubire pentru daune auto.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru