Cel mai agresiv pick-up din lume: Ford F-150 SVT Raptor

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 04.11.2008
Ford isi improspateaza gama de pickup-uri cu versiunea F-150 SVT Raptor a cunoscutului F-150. Cuvant de ordine: agresivitate.

Ford a dezvaluit o noua versiune a pick-upului F-150: SVT Raptor. Aceasta va fi lansat in anul 2010 si este pregatita sa atace atat soselele, cat si terenul accidentat.

Ford va oferi doua motoare pentru acest model, un motor de V8 de 5.4 litri si 320 cai putere si un V8 de 6.2 litri, a carui putere nu a fost anuntata inca. Peste 50 motoare prototip au fost supuse unor teste dure in laboratoarele Ford, pentru a asigura fiabilitate si performanta in cele mai aspre conditii.

Divizia SVT de la Ford a folosit o pista de 100 km in desertul din California pentru a simula conditiile din cursa Baja 1000 si pentru a asigura testarea motoarelor in conditii dificile pe teren accidentat. Alaturi de motoare, inginerii Ford au modificat sasiul si suspensiile. Suspensia spate are o cursa de 34 centrimetri, pe cand suspensia fata are o cursa de 28 cm.

Ecartamentul a fost marit si suspensiile au primit amortizoare de competitie. Aceste amortizoare se intaresc substantial pe masura ce se comprima, impiedicand vehiculul sa ajunga la limita inferioara a cursei.

Ford F-150 SVT Raptor este singurul model de serie care este echipat cu acest tip de suspensii din fabrica. In aceste conditii, F-150 SVT Raptor se prezinta ca un vehicul off-road capabil.Versiunea SVT-Raptor va fi construita la fabrica din Dearborn – Michigan, alaturi de modelul F-150, cu care imparte platforma tehnica.

Pe langa suspensiile imbunatatite, F-150 SVT Raptor a primit numeroase sisteme electronice gandite pentru o performanta off-road fara cusur. Inginerii Ford au luat in calcul pana si controlul unei remorci, creand doua sisteme care monitorizeaza inclinarea si controleaza franele remorcii. Diferentialul central este blocabil electronic si lucreaza in tandem cu sistemul de coborare controlata a pantelor.

Via | AutomobilesReview   

Comentarii (1)

  • Foarte tare!!
    le cam da clasa la Navara si l200...trebuie sa recunosc se cam au americanii cu truck`urile...favorita mea ramane Dogde Ram 3500!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru