Cel mai economic Citroen al momentului consumă doar 3.4 litri/100 de km

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.11.2011
Citroen pune în vânzare în Europa cel mai economic model al său, versiunea e-HDi 70 Airdream EGS VTR+ a modelului C3. Maşina consumă în ciclu mediu doar 3.4 litri/100 de kilometri.

Esential

3.4 litri/100 kilometri consumă în medie Citroen C3 e-HDi 70 Airdream EGS VTR+.

Anul acesta, la Salonul Auto de la Frankfurt, Citroen a expus, fără prea mare fast, o versiune economică a modelului C3. Botezat C3 e-HDi 70 Airdream EGS VTR+, modelul este recunoscut oficial de constructorul francez ca fiind cel mai "verde" model al său în acest moment.

Sub-compactul, disponibil de luna aceasta pe piaţa europeană, este pus în mişcare de un motor diesel de 68 de cai putere, dispune de un ECU recalibrat şi vine cu deja cunoscutul sistem micro-hibrid Citroen, care include o funcţie start-stop şi tehnologia recuperării energiei irosite la frânare.

Graţie acestor modificări, C3 este capabil să atingă un consum mediu de numai 3.4 litri/100 de kilometri. Potrivit comunicatului oficial emis de francezi, maşina promite chiar şi 3.2 litri/100 de kilometri în ciclu extraurban. 

via | carscoop

Comentarii (2)

  • _STELI
    motor?
    Banuiesc ca e motorizarea de 1,4 cmc HDi nu? Tot in aceeasi varianta de putere era si pe modelul anterior, ca de altfel si pe Fiesta 2002 - 2008.
    4 2
  • pORCI
    Consumul realizat de kkati este cel putin pe jumatate fata de real.Probabil fac testele in vid. In orice caz fentele cu dowsizing=economie sunt marketing.PROST
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru