Cel mai mare colecţionar de maşini exotice din lume îşi vinde o parte din colecţie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.11.2010
Sultanul Bruneiului îşi vinde o parte mică din colecţia de automobile exotice. Sultanul deţine peste 2.000 de unităţi, dar va vinde 29 de supercar-uri.

Un colecţionar privat vinde 29 de vehicule exotice care au fost conduse doar pentru livrare şi se presupune că sunt deţinute de Sultanul Bruneiului. Licitaţia pune la vânzare 25 de modele Ferrari, trei Lamborghini şi un exemplar Cizeta V16. Toate vehiculele sunt ţinute în Noua Zeelandă şi vor fi vândute unui client sub protecţia anonimatului. Avantajul Noii Zeelande stă în faptul că un vânzător poate să îşi păstreze anonimatul până în momentul vânzării fără niciun fel de problemă, deoarece vorbim de o piaţă a colecţionarilor mai speciali, care nu vor să discute despre modul în care îşi obţin veniturile.

În vara acestui an, Sultanul Bruneiului a vândut unicul Ferrari F50 cu volanul pe partea dreaptă. Modelul respectiv a fost construit la comandă şi a obţinut un preţ foarte bun. Se presupune că fratele sultanului este responsabil pentru vânzarea acestor vehicule, dar motivul exact nu este clar. Fratele sultanului din Brunei are datorii estimate la 40 de miliarde de dolari în urma unor decizii nepotrivite care au provocat pierderi uriaşe în perioada în care a fost Ministrul Finanţelor din Brunei.

Colecţia Sultanului Bruneiului include peste 2.000 de unităţi, iar unele zvonuri anunţă faptul că vehiculele care vor fi vândute sunt înlocuite de exemplare Bugatti şi Aston Martin. Potrivit celor de la Jalopnik, Sultanul a cumpărat zece exemplare One-77 şi câteva exemplare Bugatti.

Celelalte adăugiri noi ale colecţiei sunt încă necunoscute. Toate exemplarele puse la vânzare de Sultan au un rulaj infim, reprezentat de drumul de la fabrică până la mijlocul de transport care le-a livrat în Brunei. Se spune că multe din aceste vehicule nu au fost conduse niciodată de Sultanul Bruneiului.

Via | Jalopnik

Comentarii (5)

  • :D
    poate isi cumpara si niste dacii de la mioveni... :D :P
    12 2
  • ...
    hmm.. datorie catre niste avocati de 40 miliarde..hmmm imi vine greu sa cred..poate 40 mil. Dar cine stie..cu arabii totul e posibil:))
    4 1
  • stirea se contrazice singura
    Se zice ca ar vinde pentru datoriile fratelui, dar totusi is cumpara alte masini extrem de scumpe...
    So....
    1 0
  • syktasy
    "Se presupune că fratele sultanului este responsabil pentru vânzarea acestor vehicule, dar motivul exact nu este clar" in stire se precizeaza asta, deci nu se contrazice, ia in calcul toate zvonurile
    0 0
  • @NewSymbol
    Si daca "Sultanul a cumpărat zece exemplare One-77 şi câteva exemplare Bugatti", logica ta ce spune? Spui doar ca motivul nu este cunoscut.
    Dar senzationalul din Pro si A1-3 ne-au influentat viata... pe unii mai mult.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru