Cel mai performant BMW Seria 1 se va numi 135is

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 05.03.2010
O sursa din cadrul BMW a declarat ca versiunea sportiva a lui 135i va purta denumirea 135is, nu M1. Modelul este asteptat sa debuteze in toamna acestui an.

Dupa cum stiti, divizia Motorsport a celor de la BMW lucreaza la o versiune sportiva a lui Sreia 1 Coupe. Aceasta va fi supraalimentata si este bazata pe 135i. Desi primele zvonuri anuntau ca noul model se va numi M1, se pare ca bavarezii de la BMW il vor denumi 135is, intr-o maniera similara cu noul 335is lansat pe piata din Statele Unite ale Americii si Z4 sDrive35is.

Jurnalistii americani de la Insideline au aflat aceasta informatie de la o sursa din cadrul marcii BMW, aflata chiar in standul lor de la Salonul Auto de la Geneva. Noul BMW 135is este asteptat sa debuteze in aceasta toamna echipat cu o versiune mai puternica a motorului N54B30 si cu o suspensie cu setari mult mai agresive. Fotografii spion au surprins deja o serie de modele de test care aveau bosaje ale aripilor modificate pentru a face loc jantelor de 18, necesare pentru un plus de stabilitate si pentru a pune pe sosea cu usurinta puterea suplimentara a versiunii modificate a motorului N54.

Scopul noului model este de a face versiunile de performanta ale modelelor BMW mai accesibile publicului larg si de a atrage mai multi tineri catre marca din Munchen. Pe langa performantele imbunatatite fata de 135i M Sport, noul model de performanta de la BMW va fi mai eficient, promitand un consum de carburant mai scazut. Cel mai ieftin model de performanta de la BMW este bazat pe actualul Seria 1 Coupe si ar putea fi echipat cu o transmisie cu dublu ambreiaj si un diferential cu alunecare limitata controlat electronic.

Cei de la BMW au anuntat deja ca 135i primeste motorul N55B30 si o transmisie DCT din primavara acestui an.

Via | Insideline

Comentarii (5)

  • N55B30
    Motorul asta e o arta adevarata .
    nu ma mira faptul ca a fost decernat cu titlu motorul anului 2007,2008.
    Alte masini au motoare . Dar BMW are motoare de arta.
    6 7
  • @BMW-M
    Motorul asta este nou, nu a primit nici un premiu, este succesorul lui N54 si este single turbo nu biturbo ca precedentul si speram sa fie mai fiabil decat anteriorul care a avut ceva probleme cu toate prmile lui.
    6 7
  • N55B30
    @gtrazvan
    Motorul asta N55B30 e 80% din N54B30 e deviat, ei au schimbat numai din doua turbine au pus una .
    N54B30 era TWIN TURBO dar N55B30 e acelasi motor numai ca iau pus o singura turbina.
    In mare masura e acelasi motor .
    N54B30 nu a avut probleme , soferii au fost nebuni cred ca si iau dat pana in rosu si atunci apar probleme cu orice motor.
    6 6
  • @BMW-M
    80 % deviat nu inseamna acelasi motor, practic pe langa ca are o singura turbina este si revizuit tocmai din cauza problemelor.

    Probleme au existat, este foarte simplu sa afli iar unui motor daca ii dai rosu tot timpul nu apar probleme la nici un motor (mai ales benzina) cel putin 150 k km daca ai grija sa ii schimbi consumabilele la timp sau chiar mai devreme si sa fie si de calitate.

    Sa nu uitam ca eu au avut si o serie de motoare cu probleme si pe M3 E46 asa ca indiferent cat de bun esti, gres mai dai, nu conteaza ca esti BMW, Toyota, Audi etc.
    1 4
  • @BMW-M
    ...spuse expertul
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru