Cel mai puternic Corvette Z06 de serie: Mallett Z03

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 08.04.2009
Designerul Ugur Sahin a creat impreuna cu cei de la Mallett un kit de tuning pentru Corvette Z06. Modelul poate dezvolta pana la 999 CP si are un aspect inedit.

UgurSahinDesign a creat un kit de caroserie pentru Corvette Z06 care ii confera musclecar-ului american un aspect exotic. Pe langa modificarile estetice, modelul poate primi doua pachete de modificari mecanice care ii imbunatatesc simtitor performantele.

Tunerii de la Mallett i-au adaugat motorului V8 de pe Corvette Z06 un compresor mecanic Vortech modificat, care mareste puterea acestui propulsor de 7.0 litri de la 512 CP la 700 CP. Clientii mai pretentiosi pot opta pentru pachetul Hammer Conversion, care ofera doua turbine APS care ii maresc puterea lui Corvette Z06 la 999 CP.

Pachetul bi-turbo costa 35.795 de dolari, pe cand kit-ul care contine compresorul mecanic Vortech costa 32.795 dolari. Acest pachet are o garantie de doi ani sau 39.000 kilometri si il face pe Mallett Z03 sa fie cel mai puternic Corvette produs in serie.

Modificarile operate la motor incep cu planarea chiulasei, admisiei si a corpului clapetei de accleratie. Mallett ofera apoi un arbore cotit usurat si un set de supape speciale, carora le tine companie un set de arcuri de supape din titaniu.

Tachetii sunt fabricati dintr-un aliaj crom-molibden, folosit in industria aeronautica pentru rezistenta si greutatea redusa pe care o ofera, iar bieletele sunt obtinute din otel forjat.

Pentru a putea face fata acestor modificari, sistemul de alimentare al lui Corvette este modificat, iar motorul a primit doua garnituri de chiulasa speciale. Sistemul de evacuare a fost si el imbunatatit, incepand cu galeria de evacuare si catalizatoarele, pana la traseul de evacuare si finala.

Exteriorul modelului a fost modificat astfel incat sa ofere o apasare aerodinamica optima si pentru a avea o racire cat mai buna a franelor si a motorului. Ugur Sahin Design este responsabil pentru aspectul acestui model, pe cand Mallet Cars se ocupa de productia de serie a lui Mallet Z03.

Via | Jalopnik

Comentarii (3)

  • slider
    www
    doar caii putere va intereseaza la masinuta asta?? eu zic ca in primul rand sa dam cezarului ce al cezarului. masina asta este foarte frumoasa!! cel putin pe culoarea aia rosie.....
    apoi putem spune ca are si 1000cp intr-una din variantele de tuning.
    0 0
  • Mie unu , nu-mi plac masinile americane, nu-mi place nici macar Corvette-ul standard.
    Dar asta e alta treaba...arata foarte bine si numai 999 de cai .
    0 0
  • Circotasul auto
    masina este frumoasa
    masina e frumoasa si pe negru arata bine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru